Rudens brīvdienas klāt!

Ziņa publicēta 22.10.2015
Rudens brīvdienas ir laiks, kad izjust rudeni un atpūsties pēc intensīvām mācībām. Brīvdienās, Madonas novada bibliotēka aicina ieplānot bērnu literatūras nodaļas apmeklējumu, lai iepazītos ar atjaunoto atpūtas zonu pusaudžiem un pavadītu brīvo laiku lietderīgi.

     Oktobris latviešiem ir veļu mēnesis. Šajā laikā dzimis izcilais folkloras vācējs un sistematizētājs Krišjānis Barons. Bērnu literatūras nodaļā var iepazīties ar literatūras izstādi “Veļi, jodi un spoki”, kas veltīta viņa 180. dzimšanas dienai.

  Pavisam drīz noslēgsies VKKF atbalstītā lasīšanas veicināšanas mērķprogramma “Bērnu un jauniešu žūrija”. Daudzi čakli lasītāji, ne tikai bērni, bet arī vecāki,  jau izlasījuši piedāvāto grāmatu kolekciju un ar nepacietību gaida, kad varēs novērtēt izlasīto. No 26. oktobra tiešsaitē būs pieejamas “Bērnu un jauniešu žūrijas” elektroniskās anketas. Šī gada jaunums- lai aizpildītu vērtēšanas anketu, jāievada katrai bibliotēkai piešķirtais unikālais kods, kas palīdzēs precīzi noteikt lasīšanas ekspertu skaitu katrā novadā un reģionā.  Tāpēc aicinām lasīšanas ekspertus izmantot brīvdienas, lai atnāktu uz bibliotēku un paveiktu noslēdzošo darbu lasīšanas maratonā- novērtētu  izlasīto. Tiem lasītājiem, kuri vēl nav iesaistījušies “Bērnu un jauniešu žūrijā” vēl var pagūt, līdz 10. janvārim ir jāizlasa tikai 6 grāmatas!

   27. oktobrī plkst. 10.30 aicinām iepazīties ar bērnu literatūras nodaļas jaunieguvumiem ( grāmatām visu vecumu lasītājiem, filmu ierakstiem un galda spēlēm).

  29.oktobrī visus interesentus gaidīsim pirmajā šī rudens ģimeņu vakarā “Eiropa Madonā- Zviedrija”, kur ikviens apmeklētājs aicināts dalīties iespaidos par redzēto, izjusto, izgaršoto un piedzīvoto tuvajā kaimiņvalstī. Iepazīsim zviedru bērnu literatūru un gatavosim spokus, jo šis ir veļu laiks un tuvojas helovīndiena.

30. oktobrī – ekspreskonkursi par veļiem, spokiem un ķirbjiem, kas ir Helovīnu galvenais simbols.

 Atnāc, mēs tevi gaidīsim katru dienu no plkst. 10.00- 18.00, izņemot 28. oktobri, kas bibliotēkā ir spodrības diena.


Informāciju iesūtīja 
MNB bērnu literatūras nodaļas vadītāja Līga Fiļipova