Konkurss jaunajiem lasītājiem „Grega festivāls”

Ziņa publicēta 04.11.2015
Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrs un apgāds Zvaigzne ABC aicina bibliotēkas un skolas visā Latvijā piedalīties konkursā. 2015.gada 9.decembrī Nacionālajā bibliotēkā viesosies Džefs Kinnijs, “Grega dienasgrāmatas” (Diary of Wimpy Kid) autors. Slavenā amerikāņu rakstnieka grāmatas par Gregu Hefliju visā pasaulē iznākušas desmitos miljonu eksemplāru, arī Latvijā tai ir daudz piekritēju, īpaši zēnu vidū. Tā ir bijusi Bērnu un jauniešu žūrijas kolekcijā, tikusi novērtēta ar visaugstāko atzinību. Grāmata ir tulkota 30 valodās, novembrī Zvaigzne ABC plāno izdot Grega dienasgrāmatas desmito, noslēdzošo grāmatu. Pēc “Grega dienasgrāmatas” motīviem tapusi arī filma.

Konkursa uzdevums:
Aicināt skolēnus individuāli vai grupā piedalīties grandiozā interaktīvā plakātu sesijā Gaismaspils ātrijā. Prezentāciju veids:

Plakāti*:
1) “Grega dienasgrāmatas – ko tās man nozīmē” - infogramma;
2) Komikss “Dienasgrāmata par skolas dzīvi”;
3) Pētnieciskais darbs “Dienasgrāmatas žanra popularitāte bērnu un jauniešu literatūrā”;
4) Pētījums par blogiem un cita veida dienasgrāmatas formātiem interneta vidē;
5) Rakstīšanas un zīmēšanas nozīme manā dzīvē.
* Plakāta rekomendējošais lielums 75 cm x 150 cm, izvēlieties burtu lielumu, kas saskatāms no 1 m attāluma!

Konkursa galvenā balva:
Iespēja piedalīties Grega festivālā Rīgā 2015.gada 9.decembrī, satikt Džefu Kinniju, saņemt grāmatas un citas vērtīgas balvas, parādīt savas spējas.

Konkursa norise:
Konkurss norisinās 2 līmeņos:
1 vietējais konkurss;
2 fināls.

Rekomendējamais dalībnieku vecums: 9 – 15 gadi.
1. līmenī notiek konkursi vietējās bibliotēkās un skolās, kuras piedalās programmā „Bērnu un jauniešu žūrija”.
1. līmeņa konkursi jāsarīko līdz 2015. gada 25.novembrim.
1. līmenī konkursu vērtē bibliotekāri un skolotāji, nosakot, kuri no radošo darbu autoriem piedalīsies Grega festivālā. Paredzēts, ka no katras skolas vai bibliotēkas festivālā savu
darbu varēs parādīt viena konkursa darba autors vai radošā komanda. Svētkos varēs piedalīties līdzjutēju komanda.
Reģistrēt laureātu un līdzjutējus festivālam var http://ej.uz/GregaFestivals

Vērtēšanas kritēriji:
1 satura atbilstība dotajam uzdevumam;
2 oriģināla, asprātīga ideja;
3 valodas, mākslinieciskā stila un izpildījuma kvalitāte.

Fināls:
Grega festivāls norisināsies 9.decembrī Gaismaspils ātrijā no 12.00 – 17.00, uzstāsies Džefs Kinnijs, atbildēs uz bērnu jautājumiem, būs LMT Straumes tiešraide, būs iespēja pastāstīt par savu konkursa darbu un fotografēties. Plakātu sesiju aplūkos arī rakstnieks Džefs Kinnijs ar savu filmēšanas grupu, tādēļ kopsavilkums par savu darbu jāsagatavo arī angļu valodā (līdz 150 vārdi). Konkursa žūrijas komisijā piedalīsies sabiedrībā pazīstami cilvēki. Interesantākie, pārsteidzošākie, asprātīgākie darbi tiks apbalvoti.

Tehniska informācija:
Stendi būs jāiekārto pašiem, tādēļ jāierodas 9.decembrī plkst. 11.00. Jautājumi rakstniekam un plakāta nosaukums, konkursa darba autors vai radošā grupa, skolas vai bibliotēkas nosaukums jāiesūta iepriekš - līdz 25.novembrim. Stendu virsrakstus savatavos konkursa organizatori. E-pasta adrese: berni@lnb.lv (ar norādi: Grega festivals).