Aicinajums bibliotekam pieteikties lasisanas veicinasanas programma "Bernu, jauniesu un vecaku zurija 2019" lidz 5.junijam

Ziņa publicēta 30.05.2019
Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasīšanas veicināšanas programma “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” (BJVŽ) turpina aktīvu darbību un aicina arī šogad iesaistīties bibliotēkas un skolas jaunāko grāmatu lasīšanā un vērtēšanā. Kolekcija, ko izraudzījusi profesionāla žūrija, ir interesanta un sola lasītājiem daudz pārsteigumu, izziņas prieku un emocionālu mirkļu.

Tā atrodama https://www.lnb.lv/lv/bernu-jauniesu-un-vecaku-zurija/bernu-jauniesu-un-vecaku-zurija-2019

‌Valsts finansējums šogad veido 38% no programmas pilna nodrošinājuma, tādēļ tāpat kā citus gadus ceram uz vietējo bibliotēku, pašvaldību, individuālu sponsoru, skolu atbalsta biedrību un citu nevalstisko organizāciju atbalstu, kam rūp, lai lasītājs varētu iepazīties ar aktuālu literatūru un iesaistītos valsts mēroga lasīšanas veicināšanas kampaņā. Uz katru reģionālo bibliotēku sistēmu varēsim nosūtīt augstākais 3 pilnas BJVŽ kolekcijas.  

Katru bibliotēku un skolu nodrošināsim ar plakātiem, informatīviem bukletiem un BJVŽ piederības zīmēm.

Ar 2019.gadu BJVŽ norisē aicinām reģistrēties Atbalsta bibliotēkas, t.i. bibliotēkas, kas nodrošina lasītājiem BJVŽ grāmatu kolekcijas pieejamību, bet neorganizē BJVŽ elektroniskās anketas aizpildīšanu un iesaistās programmā, piemēram, tikai vasaras periodā. Šīm bibliotēkām nodrošināsim plakātus un citus informatīvos materiālus, kā arī iespēju robežās suvenīrus. Noslēgumā aizpildāmā izvērtējuma anketa šīm bibliotēkām būs ļoti vienkārša – BJVŽ dalībnieku skaits un programmas aktivitāšu vērtējums. Arī pārējās anketas ir rediģētas un jautājumu nav daudz.  

 

Piedalījās BJVŽ 2018: http://anketa.bernuzurija.lv/index.php/923984?lang=lv

Jauns BJVŽ dalībnieks:    http://anketa.bernuzurija.lv/index.php/483982?lang=lv

Atbalsta bibliotēka:  http://anketa.bernuzurija.lv/index.php/754138?lang=lv

 

Vienlaicīgi esošajiem BJVŽ dalībniekiem papildus atgādinājumu aizpildīt pieteikuma anketu 2019.gadam izsūta arī Bērnu literatūras centra socioloģe Lana Barižikova.  

Lūdzam neizmantot Internet Explorer pārlūkprogrammu anketas aizpildīšanai, jo tā šim mērķim nedarbojas.  Izvēlieties Google Chrome vai Firefox Mozilla!

 

Pieteikuma nosūtīšanas termiņš līdz 5.jūnijam!

 

Silvija Tretjakova

Latvijas Nacionālā bibliotēka

Bērnu literatūras centrs

www.lasamkoks.lv

+37167716038