Par Letonikas datubāzes pieeju 2018. gadā

    Ziņa publicēta 11.10.2017
    Kultūras informācijas sistēmu centrs, turpinot sadarbību ar SIA Tilde, 2018. gadā nodrošina neierobežotu LETONIKA.LV (www.letonika.lv) datubāzes pieeju visām pašvaldību publiskajām bibliotēkām bez abonēšanas maksas.

    Datubāzes pieejas periods no 01.01.2018. līdz 31.12.2018.

    LETONIKA.LV ir uzziņu, tulkošanas, multivides, oriģinālliteratūras, mācību un informācijas meklēšanas sistēma par Latviju latviešu valodā un jau vairākus gadus ir visapmeklētākais latviskais interneta resurss Latvijas bibliotēkās.
    Letonika.lv resursi nemitīgi tiek papildināti un tie ir sagrupēti 9 sadaļās:

    No 01.01.2018. paplašinām datubāzes Letonika.lvattālinātās pieejas pakalpojumu. Kā zinām, 2017. gadā tas bija pieejams visām reģionu galvenajām bibliotēkām, nākamajā gadā tas būs pieejams gan reģionu galvenajām bibliotēkām, gan visām tām bibliotēkām, kas līdz 31.10.2017. būs iesniegušas pieteikumu par datubāzes attālināto pieeju. Pirms pieteikuma nosūtīšanas, lūdzam rūpīgi izvērtēt šī pakalpojuma potenciālo izmantojumu. Pieteikumu nosūtīt uz e-pastu: agrita.sagalajeva@kis.gov.lv, norādot savas bibliotēkas nosaukumu, kontaktpersonu, tās tālruni un e-pastu.

    Visām attiecīgajām bibliotēkām līdz 20.12.2017. tiks nosūtīta Letonika.lv pieejas parole, katrai bibliotēkai sava. Parole domāta reģistrētajiem bibliotēkas lietotājiem un nodrošinās viņiem attālinātu (ārpus bibliotēkas telpām) piekļuvi Letonika.lv datubāzei. Ar šo paroli lasītājiem būs pieejams viss Letonika.lv saturs izņemot ar autortiesībām aizsargātos Lasītavas darbus. Izsniedzot paroli, lasītāji ir jāinformē, ka tā ir sensitīva informācija, kas nav nododama trešajām personām. Rekomendējam lasītājus, kuriem izsniegta parole, atzīmēt IIS ALISE 50. laukā, kas nodrošinātu procesa pārskatāmību un ātru datu atlasi vajadzības gadījumā.     

     

    Lūdzam šo informāciju nosūtīt arī visām Jūsu reģionu un pagastu bibliotēkām!

     

    Agrita Sagalajeva

    Projekta "Elektroniskās publikācijas Latvijas bibliotēkām" koordinatore

    Kultūras informācijas sistēmu centrs

    Tērbatas iela  53 - 2, Rīga, LV - 1011

    Tālrunis: 67844896, mob.29713449

    E-pasts: agrita.sagalajeva@kis.gov.lv