Izdevniecību jaunumi decembrī

    Ziņa publicēta 15.12.2011
    Kā jau seminārā vienojāmies, šajā sadaļā tiks atspoguļotas jaunākās grāmatas, ko piedāvā izdevniecības, lai Jūs ātri un ērti varētu izvēlēties tos izdevumus, ko vēlaties iegādāties.

    Informācija no apgāda "Mansards"
     
    Iznākusi žurnālista un literāta Uģa Segliņa pirmā prozas grāmata "Lieso laiku laimes formulas". Preses relīzi skat. ŠEIT!

    Plašākai informācijai:
    Solvita Ozola,
    LNB BAI Bibliotēku konsultatīvais centrs,
    Tālr.: 67969121,
    e-pasts: solvita.ozola@lnb.lv


    Informācija no izdevniecības “Avots” par jauniznākušo grāmatu  

    Nosaukums: Līderis bez titula
    Anotācija:
    Grāmatas autors dalās piecpadsmit darba gados uzkrātā pieredzē, kā apgūt līderu mācības metodes. Līderu mācības sistēma, kā arī izklāstītie principi, līdzekļi un taktika, uz kuriem tā balstīta, ir reāla, un tā tūkstošiem cilvēku pasaules organizācijās palīdzējusi gūt uzvaras biznesā un būt līderiem savā nozarē.
    Grāmata domāta plašam lasītāju lokam.
    Autors: Robins Šarma
    Izdevniecība Avots
    2011
    ISBN 978-9984-859-43-9
    237 lpp.
    Tēma: Personībai


    Informācija no apgāda "Neputns"

    Iznācis Volta Vitmena dzeju krājums „Zāļu stiebri”.  
    Preses relīzi skat. ŠEIT!


    informācija no izdevniecības “Nordik” 

    Izdevniecība Nordik informē, ka decembrī izdotas divas jaunas latviešu autoru grāmatas: Zviedrijā dzīvojošā literatūrkritiķa un muzikologa Mārtiņa Lasmaņa apceru krājums "Vārdi un mūzika".

    Mārtiņš Lasmanis
    Vārdi un mūzika
    176 lpp., Nordik
    Grāmatā iekļauti Zviedrijā dzīvojošā literatūrkritiķa un mūzikas vērtētāja  Mārtiņa Lasmaņa raksti par literatūru, apceres par mūziķiem un koncertdzīvi.  Krājuma ievaddaļā publicēts atskats uz literatūrprocesiem no 1920. līdz 1940. gadam,  arī vēlākajā padomju un pēcpadomju laikā. Atsevišķi aplūkota ziemeļnieku literatūra, īpaši A. Strindberga daiļrade. Plaša nodaļa veltīta romantisma daudzveidībai mūzikā, recenzijās pievēršoties dižgaru Šūberta, Brāmsa, Vāgnera, Mālera mūzikai, kā arī karaliskajam kultūras mantojumam – brīnumainajam Drotningholmas baroka teātrim.
    Apgādā Nordik iepriekš izdotas šādas M. Lasmaņa grāmatas:
    “Aplūkojumi” (2004) un trimdas dzejas antoloģija
    “Citā gaismā” 1945–1990 (2005).
    ISBN 978-9984-954-31-1

    Kā arī sabiedriski-politiski izvilkumi no latviešu komiksa vecmeistara Jāņa Dreslera mantojuma. Viņa panti - kā par šo laiku rakstīti. Tie lasāmi  jaunajā izlasē "Lielais dzīves karnevāls" (nāks klajā 15. decembrī).

    Jānis Dreslers
    Lielais dzīves karnevāls
    96 lpp., Nordik
    Dreslers prāto, Dreslers smej
    par politiķiem un tautiešu liekulību,
    par ziemas priekiem un likstām.
    Izlasē apkopota neliela daļa no latviešu komiksa vecmeistara Jāņa Dreslera (1896–1971) zīmējumiem ar trāpīgajām četrrindēm. Lai gan autors attēlojis  20. gs. 30. gadu Latvijas sabiedrību, tomēr teksti un “varoņu” prototipi – kā no mūslaiku dzīves ņemti.
    Laiki mainās, tikumi – ne!
    Lakoniski, trāpīgi un traģikomiski...
    ISBN 978-9984-854-32-81
     

    Aicinām visus grāmatu draugus apmeklēt Grāmatu tirdziņu Kara muzejā (16. un 17. dec.)


    Plašākai informācijai:
    Ilze Jākobsone,
    izdevniecību Nordik un Tapals Reklāmas un sabiedrisko attiecību vadītāja.
    29498698
    www.nordik.lv


    Informācija no “BILŽU BIROJA”

    Tuvojas Ziemassvētki un gada beigas. Ar prieku nosūtu Jums aprakstu par „BILŽU BIROJA” izdotajiem mūzikas albumiem, skat. ŠEIT.

    Piedāvāju Jūsu bibliotēkai iegādāties grupas „Līvi” un Liepājas Simfoniskā orķestra koncerta ierakstus DVD formātā, leģendārā krievu mūziķa Borisa Grebenščikova autorkoncerta ierakstu DVD formātā un aktiera Vara Vētras pirmo dziesmu albumu.

    Domāju, ka šie mūzikas ieraksti būtu vērtīgs papildinājums Jūsu bibliotēkas fonotēkai, arī laba dāvana kolēģiem, draugiem un sadarbības partneriem jebkuros svētkos!

    Varbūt tieši gada beigās Jums vēl ir atlikuši neizmantoti finansu līdzekļi, bet, ja ne, aicinu ieplānot šo disku iegādi uz Jauno – 2012.gadu.

    Protams, pie mums „BILŽU BIROJĀ” diski būs iegādājami par draudzīgāku cenu kā veikalos:
    Vara Vētras CD – mūzikas albums – 6 Ls,
    „Līvu” un Borisa Grebenščikova DVD – 8 Ls.

    Ja izlemsiet diskus iegādāties, zvaniet vai rakstiet! Rēķinu sagatavosim un izsūtīsim ļoti ātri.

    Plašākai informācijai:
    Tija Auziņa
    „BILŽU BIROJS”
    bildes@bildes.lv
    tel
    . 29282866 (LMT), 22062999 (Bite)
    www.bildes.lv

    Informācija no izdevniecības “Jumava” par jauniznākušajām grāmatām:

    Artēmijs Fauls un laika paradoks

    - autors: Oīns Koflers
    - ISBN: 978-9984-38-993-6
    - svars: 332g
    - lpp: 280
    - grāmatas izmērs cm: 22.5x14.5 cm
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 5Ls + PVN
    No Artēmija Faula dienasgrāmatas: “Cilvēki mēdz mainīties, un es neesmu nekāds izņēmums. Taisnību sakot, pirms iepazīšanās ar Tautu ne vienmēr rīkojos gluži atzīstami. Un nu, pēc četriem gadiem, manai mātei par to var iznākt maksāt ar dzīvību. Būtu es toreiz saudzējis lemuru... Taču gudrs cilvēks spēj ne vien atzīt, ka kļūdījies, bet arī misēkli labot. Pat ja tālab vajadzētu atgriezties pagātnē. Galvenais — izvairīties no sadursmes ar bīstamāko no visiem iespējamiem pretiniekiem. Ar sevi pašu.”
    Grāmatu sērijas, sestā, iespējams noslēdzošā daļa par mūžam nenogurdināmo, piedzīvojumus meklējošo zēnu, kurš šajā grāmatā pievēršas gan ļaunumu apkarošanai, gan sevis meklējumiem. Modernas tehnoloģijas, jaunākie izgudrojumi savijas ar seniem pazemes ļaundariem — elfu pasauli, kentauriem, rūķiem u. c.
    Grāmatā lieliski sadzīvo tehnoloģiju pārpildītā pasaule ar seno ķeltu folkloru.
    - autors: Inga Riekstiņa
    - ISBN: 978-9984-38-995-0
    - svars: 179g
    - lpp: 96
    - grāmatas izmērs cm: 19x14 cm
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki ar spirāli
    - cena: 3Ls + PVN
    Grāmatā piedāvātas pamācības konfekšu ziedu, pušķu un kompozīciju veidošanai pašu rokām. Izmantojot dažādus materiālus, iespējams radīt jaukus darinājumus, kas vienlaikus būs gan ziedi, gan dāvana.
    - autors: Andrejs Johansons
    - ISBN: 978-9934-11-032-0
    - svars: 1028g
    - lpp: 640
    - grāmatas izmērs cm: 23.5x15.5 cm
    - cietie vai mīsktie vāki: cietie vāki
    - cena: 18Ls + PVN
     “Lasīt Latvijas kultūras vēsturi ir kā ienirt milzīgā kaleidoskopā, kur daudzveidīgie tēli un notikumi iemirdzas, uz mirkli šķiet pastāvoši, maina pozīcijas, tad pazūd vai pilnveidojas. No šīs panorāmas atgriezies realitātē, katrs latviešu izcelsmes lasītājs būs kļuvis bagātāks, jo dziļāk izpratis savas saknes.”

    Ir arī atkārtots metiens ar Imanta Ziedoņa "Viegli"


    Pāvils Johansons


    JAUNUMS !! PĀRDOŠANĀ ar 15.dec. - skaista dāvana ZIEMASSVĒTKOS!
    Visiem, kam dvēsele alkst skaistuma, ar 15.dec. piedāvājam S.UPESLEJAS  un M.REINBERGA  dzejas grāmatas "TIK TUVU TEV " CD versiju aktieru J.PAUKŠTELLO un S.JEVGĻEVSKAS izpildījumā.
    Tā ir brīnišķīga dāvana ZIEMASSVĒTKOS  par neticami zemu cenu - tikai 2.50 LVL.

    Piedāvājam piegādi pa pastu.
    BEZMAKSAS piegāde, ja pirkums vismaz 20 CD !!

    Iveta Grīnberga, 
    SIA "Pauliņa" direktore,
    m.29873427, tel. 67992317

    Informācija no apgāda "Mansards" par izdoto grāmatu "(Divas) puses: Latviešu kara stāsti"

    Apgāds „Mansards” laidis klajā Otrā pasaules kara karavīru dienasgrāmatu izdevumu „(Divas) puses: Latviešu kara stāsti”, kas aizsāk jaunizveidoto grāmatu sēriju „Nospiedumi”. Tajā paredzēts publicēt vērtīgas pagātnes liecības, kā arī vēsturnieku, sociālo un humanitāro zinātņu pētnieku un literātu darbus par vēstures un sociālās atmiņas problemātiku.

    Grāmata „(Divas) puses: Latviešu kara stāsti” piedāvā ielūkoties Otrā pasaules kara frontēs tapušās sešās latviešu karavīru dienasgrāmatās. Trīs to autori karoja Padomju Savienības karaspēkā un trīs – Vācijas bruņotajos spēkos. Izdevumā iekļautie stāsti spilgti liecina, ka, nokļuvuši reālā karā, cilvēki daudz asāk nekā mierlaika apstākļos saprata un izjuta, kāda tad ir dzīvības, ģimenes, draugu, dzimtenes, māju vērtība un ka viņiem karot par nacionālistiskās Vācijas vai komunistiskās Padomju Savienības varas mērķiem nav vērts. Vienlaikus šīs dienasgrāmatas rāda arī atsevišķa cilvēka bezspēcību totalitāro un represīvo režīmu priekšā. Šie seši kara stāsti, ko rakstījuši latvieši divās frontes pusēs, ir cilvēcības, dzīves alku, Latvijas un tuvinieku mīlestības caurstrāvoti. Šīs vērtības totalitārisms karavīram nespēja atņemt.

    Otrajā pasaules karā abās frontēs karoja vairāk nekā 200 000 Latvijas iedzīvotāju, no viņiem dzīvību zaudēja gandrīz puse. Pārsvarā karā gāja bojā jauni cilvēki, kuri vēl nebija nodzīvojuši pusi cilvēkmūžam atvēlētā laika, kurus mājās gaidīja sievas, draudzenes, mazi bērni un vecāki. Grāmata ir veltījums Latvijas Otrā pasaules kara paaudzei.

    Dienasgrāmatu tekstus publicēšanai sagatavojuši Laura Ardava, Didzis Bērziņš un Gita Siliņa. Izdevums tapis Ulda Neiburga un Vitas Zelčes redakcijā. Grāmata sagatavota Valsts pētījuma programmas „Nacionālā identitāte” projekta „Latvijas sociālā atmiņa un identitāte” ietvaros un izdota ar Fridriha Eberta fonda finansiālu atbalstu.


    SIA “Apgāds Mansards”
    a/k 61, Rīga, LV-1011, Latvija
    tālr.: 29174515
    info@apgadsmansards.lv
    www.apgadsmansards.lv

    Nāk klajā Latvijas lepnums 2011 Velgas Vītolas grāmata Ūdrītis Ķūķis
     
    Gribēju Jūs iepazīstināt ar mūsu jauno gara darbu....Latvijas lepnums 2011 Velgas Vītolas grāmatu Ūdrītis Ķūķis. Šo jauko grāmatiņu varēsiet iegādāties jau no 29. decembra - paspējot iegādātie to vēl pirms Jaunā Gada, kā lielisku dāvanu saviem mīļajiem.

    Velga Vītola. Cilvēks, kuru šobrīd Latvijā nezina vairs tikai retais; Latvijas lepnums 2011 (skat. raidījumu 25.decembrī TV3!). Viņu cildinoši dēvē par Latvijas Džeraldu Darelu un Džoju Ādamsoni, bet mīļi sauc par Lāču Mammu. Viņa ir Līgatnes dabas taku vecākā zooloģijas speciāliste jeb, kā pati saka, vienkārši zvērkope. Tulks starp cilvēku un dzīvnieku pasauli.

    Šo gadu laikā Velgu par savu mammu ir uzskatījuši vairāk nekā 40 dzīvnieku un putnu mazuļu, un vēl daudziem jo daudziem viņa bijusi un ir audžu mammas, kopējas un glābējas vietā. Viens no šādiem mazuļiem ir arī šīs grāmatiņas galvenais varonis — ūdrēns Ķūķis.

    Izdevniecība DIVPADSMIT šā gada nogalē laiž klajā Velgas Vītolas grāmatu Ūdrītis Ķūķis. Aizraujošs stāsts ar smeldzīgām beigām: 1. daļā; Eirāzijas ūdra sīks apraksts (izziņai): 2.daļā.

    Izdevums paredzēts skolēniem, pedagogiem un interesentiem, lai tuvāk iepazītu šo interesanto, bet vēl pietiekami neiepazīto dzīvnieku.

    Grāmata (200x200 cm), 36. lpp., cietie vāki, 50 krāsu foto

    ISBN 978-9934-8132-7-6

    Izdevniecības vairumcena (min. daudzums 10 eks.) 3,60 Ls

    P.S. Par tikšanos ar autori lūdzam zvanīt pa tālr.: 29130598 galvenajai redaktorei Judītei Putānei.

    Mazumtirdzniecības cena 4,30 Ls. 

    Grāmatas oficiālais izplatītājs
     Judīte Putāne tālr.: 29130598


    Izdota Viļa Lācīša jaunā grāmata "Pamodināt Lāčplēsi"

    Apgāds „Mansards” laidis klajā populārā romāna „Stroika ar skatu uz Londonu” autora Viļa Lācīša otro grāmatu „Pamodināt Lāčplēsi”.
    Vilis Lācītis, celtnieks no Rīgas, latviešu literatūrā ienāca ar grāmatu „Stroika ar skatu uz Londonu”, kura atzīta par visvairāk lasīto latviešu autora romānu 2010. gadā un saņēmusi vairākas balvas – Ventspils bibliotēkas simpātiju balvu, kā arī portāla „Delfi” lasītāju un grāmatnīcas „Jānis Roze” speciālbalvu. „Stroika ar skatu uz Londonu” bija Literatūras gada balvas finālists debijas nominācijā. Izdevniecība „Apostrofs” tikko izdevusi šo romānu klausāmgrāmatas formātā Jaunā Rīgas teātra aktiera Viļa Daudziņa lasījumā. „Pamodināt Lāčplēsi” ir viņa jaunākais sacerējums, kura māksliniece ir Ilva Kalnbērza.
    „Ja kāds teiktu, ka Austrumu Londonai piemīt šarms, viņu laikam uzskatītu par vājprātīgu. Izpētot uzmanīgāk Londonas kartes austrumu kvadrātu, tanī nav nekā daudz tūristiem. Austrumu Londona ir netīra, tur ir bīstami staigāt pa vakariem vienatnē, tā smaržo pēc halal gan jēlā, gan kebabu izpausmē, toties fish and chips maksā vidēji par kādu mārciņu lētāk nekā citās pilsētas daļās. To sedz mazu kebabu ēstuvju un lētu tirdziņu tīkls, un zemes un māju cenas ir jātami zemākas nekā pārējos pilsētas rajonos. Tieši tāpēc tur dzīvo visvairāk iebraucēju kā jebkur citur pilsētā.
    Griniča šinī ziņā ir izņēmums, droši vien tādēļ, ka tur atrodas universitāte, karaliskā observatorija un slavenais Griničas meridiāns — nulles atskaites punkts uz pasaules kartēm. Griniča ir vairāk angliska nekā kosmopolītiska, un pa to diezgan bieži klejo tūristi. Un ir pāris tādu ieliņu, kurās, noejot malā no ļaužu apsēstās Haistrītas, aci iepriecē puķu podiem apkārts veclaicīgs pabs ar sašķiebtām sienām vai zivju veikaliņu, kas sauc sevi par ģimenes biznesu jau no astoņpadsmitā gadsimta. Piemēram, nelielajā ieliņā ar skaisto nosaukumu Crystal Avenue pilsētas duna norimst, asfalts kārtīgi noslaucīts un visas māju durvis glīti nokrāsotas, ieskaitot lauvu galvas, kas mutē tur klauvējamos riņķus. Iela iet augšup, mājas rindojas gar slīpu nogāzi, un pašā galā aiz melnas čuguna sētas slienas Griničas parka papeles. Tās viegli kustas vējā un izraisa vēlmi atslābt zem ņirbošajām lapām. Gar ietvi rindojas tīras automašīnas, starp kurām nav nevienas, kas būtu vecāka par pieciem gadiem. Uzreiz var pateikt, kur dzīvo bezbērnu pleibojs, bankas menedžeris, kam patīk sportisks Aston Martin, bet kur – Londonas Kuģniecîbas muzeja direktora vietnieks ar sievu un diviem bērniem, kuri pārvietojas ar lielu un ērtu ģimenes Volvo. Šajā mazajā pasaulītē valda harmonija un laimīgs, atslābināts mietpilsonisms.
    Izņemot māju numur trīspadsmit, kuras priekšā ar vienu riteni no četriem uz ietves bija uzbraucis noputējis Ford Transit ar apvazātu Rīgas Dinamo uzlīmi uz viena sāna un finieri stikla vietā aizmugurējās durvīs...” (fragments no „Pamodināt Lāčplēsi”).


    Žurnāla "Jaunā Gaita" ziemas numurs
     
    Informāciju par trimdas kultūras žurnāla "Jaunā Gaita" ziemas numuru.

    To iespējams iegādāties grāmatnīcās "Jānis Roze" un "Valters un Rapa".

    Relīze par žurnālu pieejama ŠEIT.

     
    Informācija par izdevniecības “Jumava” jaunizdotajām grāmatām

    Klodijai

    - autors: Jānis Sudrabkalns
    - ISBN: 978-9934-11-014-6
    - svars: 194g
    - lpp: 48
    - grāmatas izmērs cm: 20x13cm
    - cietie vai mīsktie vāki: cietie vāki
    - cena: 3.00 Ls + PVN
    Viens no skaistākajiem un traģiskākajiem mīlas stāstiem latviešu literatūrā un arī dzīvē, kas sajaucis divu cilvēku dzīves un likteņus. Dzejnieks Jānis Sudrabkalns un aktrise Biruta Skujeniece — liels dzejnieks visu savu mūžu mīlēja vienu sievieti, turklāt gadu desmitiem — līdz pat savai aiziešanai 1975. gada septembrī 81 gadu vecumā. Bet viņa mūza pirms 44 gadiem jau būs mirusi. Viņu mīlas stāsts bija nenotikušas, neizdzīvotas attiecības, jo aktrise pāragri gāja bojā, bet dzejnieks, kurš tā arī nebija spējis viņai tuvoties, pēc traģiskā notikuma lēnītēm ieslīga alkohola varā.
    Dzejas krājumā “Klodijai” dzejnieks atklājis savas ilgas un nenoremdināmo mīlestību, kuru nebija lemts piepildīt.

    Kara zirgs

    - autors: Maikls Morpugo
    - ISBN: 978-9934-11-022-1
    - svars: 164g
    - lpp: 164
    - grāmatas izmērs cm: 20x13cm
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 3.50 Ls + PVN
     Darbs, kas aizkustinājis visu pasauli, ― grāmata, kas jau ieguvusi vairākas literatūras balvas, iedvesmojusi uzvest lugas un uzņemt filmas. Ar pirmizrādi decembrī filma “Kara zirgs” pasaules slavenā Stīvena Spīlberga režijā parādīsies uz kino ekrāniem – janvārī tiks demonstrēta arī Latvijā.    Sirsnīgs un līdz asarām aizkustinošs stāsts par zirga Džoija un zēna Alberta draudzību, kas izvēršas uz Pirmā pasaules kara fona. Grāmata patiks gan jaunajai paaudzei, gan romānu cienītājiem, gan tiem, kuri interesējas par vēsturi.
     

    Sapņu zīmes

    - autors: Maikls Lenokss
    - ISBN: 978-9934-11-030-6
    - svars: 431g
    - lpp: 356g
    - grāmatas izmērs cm: 20x14.5cm
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 6.20 Ls + PVN
     Grāmata ir visaptverošs ceļvedis, vārdnīca, un rokasgrāmata, kas palīdz saprast sava sapņa nozīmi gan no zinātniskā viedokļa, gan atpazīt sapņa simbolu universālās nozīmes.
    Vai sapņi ir dziļi, jēgpilni redzējumi, kas var atklāt mūsu neapzinātās vēlmes, vai vienkārši nejauša smadzeņu aktivitāte? Grāmatas autors ar vienkāršām metodēm palīdzē atrast īstās atbildes.
    Sapņi ir ļoti personiski. Tie rodas mūsu iekšējā pasaulē, tādēļ sapņu tēli izraisa noteiktas izjūtas. Cilvēki atkal un atkal apmaldās savu sapņu nozīmes meklējumos, jo viņus samulsina sapņu izraisītās emocijas. Jūtas vienmēr ir reakcija uz kaut ko. Tās atbild uz stimulāciju un palīdz mums efektīvi virzīties cauri dzīvei. Bet emocionāli uzlādētos brīžos šī reakcija mūs tik pat viegli var samulsināt. . Tas notiek visā dzīvē: mūsu domās, attiecībās ar citiem, ikdienā, vadot mašīnu, un, protams, arī mūsu sapņos. Labākā rīcība šādos gadījumos ir izvērtēt savu objektivitāti. Tādēļ sapņu interpretācijas īpašais paņēmiens ir turēšanās soļa attālumā no jebkādām personiskām reakcijām. Norobežošanās no sapņa emocionālajiem aspektiem var sniegt mums dziļāku un noderīgāku izpratni par tiem.
    Grāmata sadalīta nodaļās, kurās tiek skaidrota sapņu trīssoļu jeb ‘sapņa apskata’ metode sapņu izprašanai un skaidrošanai. Autors daudz lietojis gadījumus no dzīves un uzskatāmus piemērus, kas atvieglo aprakstus. Grāmatas nodaļās aprakstīti arī Freida un Junga pētījumi un uzskati, bezapziņa, atkārtotie sapņi. Grāmata papildināta ar sapņu vārdnīcu un skaidrojumiem, kas sarindoti alfabētiskā secībā.

    Apburtās zemes pasakas

    - autors: Regīna Ļovina
    - ISBN: 978-9934-11-021-4
    - svars: 162g
    - lpp: 80
    - grāmatas izmērs cm: 23.5x15.5cm
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 2.60 Ls + PNN
    Rakstniece Regīna Ļovina aicina bērnus aizraujošā ceļojumā pasaku pasaulē, kur var sastapties gan ar pazīstamiem latviešu pasaku tēliem saulīti, mēnestiņu, gan iepazīt dažādas latviešu tradīcijas – Dzērvenītes cukurā, Bargā precinieka draudi, Piparkūku pilsēta. Grāmatas tēli lelle Mollija un viņas draugs Ezītis grāmatā sastop dažādus interesantus tēlus un izdzīvo nebijušus piedzīvojumus.
    Autores raitā valoda un interesantie notikumi aizraus bērnus no pirmās grāmatas lappuses un apstāties vēlēsies tikai tad, kad visas pasakas būs izlasītas un izstāstītas.

    Ģēniju noslēpumi

    - autors: Mihails Kaziņiks
    - ISBN: 978-9934-11-011-5
    - svars: 378g
    - lpp: 352
    - grāmatas izmērs cm: 20x14.5 cm
    - cietie vai mīsktie vāki: mīkstie vāki
    - cena: 5.00 Ls + PVN
    Savā grāmatā “Ģēniju noslēpumi” Mihails Kaziņiks dalās pieredzē, kas iegūta daudzos koncertos, pētījumos, interesantos eksperimentos un pat biznesa konferencēs. Tās pamatā ir izpratne par mākslas (mūzikas, dzejas, literatūras, tēlotājas mākslas) milzīgo enerģiju un iespējām, ko tā varētu dot mūsdienu cilvēkam.
    “Es ticu Mūžībai. Es, tāpat kā mēs visi, esmu ienācis šajā pasaulē uz netaisnīgi īsu laiku. Tāpēc es izrunāju vārdu un izjūtu jēdzienu Mūžība kā burvju vārdus, kā protestu pret nāvi, kā ļoti svarīgu jēdzienu, kas tuvina mūs ģēniju šedevriem un šo šedevru augstākajam uztveres līmenim.”


    Izdota T.Transtremera grāmata "Atmiņas mani redz"

    Apgāds „Mansards” laidis klajā šā gada Nobela prēmijas literatūrā ieguvēja Tomasa Transtremera atmiņu grāmatu „Atmiņas mani redz”, ko no zviedru valodas tulkojis Juris Kronbergs.Grāmatas „Atmiņas mani redz” tulkojumu atbalstījusi Zviedrijas Mākslas padome.


    “Atmiņas mani redz” ir Tomasa Transtremera vienīgā prozas grāmata.











    Grāmatas „Atmiņas mani redz” tulkojumu atbalstījusi Zviedrijas
    Mākslas padome.
    Tomass Transtremers (Tomas Tranströmer) dzimis Stokholmā 1931. 
    gadā. Pirmais Transtremera dzejoļu krājums iznāca 1954. gadā. No
    mūsdienu skatupunkta raugoties, viņa debija bija “sensacionāla,
    bez precedenta” (J. Stenkvists), varbūt salīdzināma ar sprādzienam
    līdzīgo Čaka debiju 20. gs. 20. gadu Latvijā. Tomass Transtremers
    ir pasaulē visvairāk tulkotais pēckara dzejnieks, kura dzejoļi
    tulkoti aptuveni 60 valodās.2011. gadā Transtremeram piešķirta
    Nobela prēmija literatūrā “par to, ka viņš sabiezinātos, gaismas
    cauraustos dzejas tēlos jaunā veidā padara īstenību mums pieejamu”.
    Latviski iznācis Tomasa Transtremera dzejas apkopojums “Dzeja”.
    2011. gada oktobrī dzejnieks viesojās Rīgā.


    SIA “Apgāds Mansards”

    a/k 61, Rīga, LV-1011, Latvija

    tālr.: 29174515

    info@apgadsmansards.lv

    www.apgadsmansards.lv