Aicinājums pieteikties Žurnālistikas balvai

Ziņa publicēta 24.01.2011
Sākot ar 15.janvāri Eiropas Parlaments aicina mediju pārstāvjus pieteikties Žurnālistikas balvai. Žurnālisti var pieteikt darbus kas ziņojuši par Eiropas lietām un veicinājuši izpratni par Eiropas Savienības institūcijām un/vai politikas jautājumiem.

Balvu piešķirs četrās kategorijās: prese, radio, TV un internets. Katras kategorijas uzvarētājs saņems balvā 5 000 eiro.

Pieteikumu pieņemšana notiks līdz 31. martam ieskaitot.

Eiropas Parlamenta žurnālistikas balvai var pieteikties individuāli vai komandā līdz pieciem dalībniekiem. Darbiem jābūt publiskotiem laikā no 2010. gada 1. aprīļa līdz 2011. gada 31. martam vienā no ES oficiālajām valodām. Dalībniekiem jābūt ES dalībvalstu pilsoņiem vai rezidentiem un reģistrētiem žurnālistiem.

 Konkurss notiks divos posmos. Katrā no dalībvalstīm sākotnējo atlasi pa kategorijām veiks pirmās kārtas žūrija. Pēc tam darbus izvērtēs fināla žūrija, kuru vadīs EP priekšsēdētāja vietnieks.   

Žurnālistikas balvas pasniegšana notiks oktobrī Parlamentā, un tā būs jau ceturtā balvas pasniegšanas ceremonija.

Konkursa noteikumi un pieteikuma formas pieejamas Žurnālistikas balvas mājas lapā http://www.eppj.eu/view/lv/introduction.html

 

Pagājušā gada Eiropas Parlamenta Žurnālistikas balvu saņēma Polijas, Ungārijas, Zviedrijas un Apvienotās Karalistes žurnālisti. 

Informāciju sagatavoja:

Iveta Ķelpe, EPIB preses nodaļas vadītāja
Tālr. 67085468, mob. 29489481
E-pasts:
iveta.kelpe@europarl.europa.eu