ES mājā diskutēs par inovācijas politiku

Ziņa publicēta 09.03.2011
Ceturtdien, 10.martā, Eiropas Savienības (ES) mājā notiks Eiropas Komisijas pārstāvju, valsts iestāžu, nevalstisko organizāciju un citu ieinteresēto pušu diskusija par inovācijas politikas lomu Latvijas ekonomiskajā izaugsmē.

Pagājušā gada novembrī ES dalībvalstis pieņēma dokumentu "Par Inovāciju Savienību Eiropai", uzsverot nepieciešamību veicināt sabiedrības izpratni par inovācijām – ne tikai tehnoloģiskajām, bet arī, piemēram, jauniem biznesa modeļiem un pakalpojumiem. Šis dokuments ir viena no septiņām stratēģijas "Eiropa 2020" vadošajām iniciatīvām, kuru īstenošanai jānostiprina Eiropas globālā konkurētspēja.

Minētais dokuments aptver vairākus jautājumus – piemēram, netehnoloģiskās inovācijas -, kuru iespējamais ieguldījums Latvijas ekonomikas izaugsmē līdz šim nav plaši apspriests.

Diskusijas gaitā EK Pētniecības un Inovācijas ģenerāldirektorāta pārstāvis Žaks Bonēns (Jacques Bonnin) iepazīstinās ar Inovācijas savienības mērķiem, Ekonomikas ministrijas Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta direktore Ilze Beināre stāstīts par atbalstu inovācijai Latvijas Nacionālajā reformu programmā, bet Somijas uzņēmuma "Culminatum Innovation" pārstāve Karola Viktorsone (Carola Wictorsson) runās par Somijas pieredzi inovāciju ekonomikas veidošanā. Banku augstskolas pārstāve Inga Jākobsone savukārt stāstīs par Inovācijas savienības 2010.gada pārskatu un uzdevumiem Latvijas konkurētspējas veicināšanai.

Diskusija no pulksten 13:00 līdz 15:00 notiks ES mājas (Aspazijas bulvāris 28) 2.stāvā un tiešraidē būs skatāma diskusiju portālā www.esmaja.lv.