Apstiprināti 203 ģimenes ārstu iesniegtie projekti, kas saņems ERAF līdzfinansējumu

Ziņa publicēta 19.04.2011
Veselības ekonomikas centrs ir apstiprinājis 203 ģimenes ārstu projektus, kas saņems Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu. Ģimenes ārstu prakses kopumā realizēs projektus par  3,6 miljoniem latu, tai skaitā -  ERAF finansējums ir 2, 7 miljoni lati un privātais finansējums  veido 0,9 miljonus latu.

Projektu ietvaros paredzēts pilnveidot ģimenes ārstu prakses, iegādājoties medicīnas iekārtas, mēbeles vai datortehniku, kā arī renovēt vai rekonstruēt  pacientu pieņemšanas, procedūru, pacientu uzgaidāmās, garderobes vai sanitārās telpas. Tāpat projektos ir paredzēta speciālas ieeju izbūves pacientiem ar ierobežotām funkcionālām spējām.

Šobrīd Veselības norēķinu centrs ir izsludinājis atklātu konkursu, kas paredz vienotu iepirkumu, piemēram, elektrokardiogrāfiem, medicīniskajām kušetēm, bērnu izmeklēšanas galdiem, ledusskapjiem medikamentu glabāšanai, NMP komplektiem, medicīnisko svaru (bērniem un pieaugušajiem) un daudzām citām medicīniskajām iekārtām.

Pārsvarā visu projektu ieviešanas ilgums plānots sākot no 3 mēnešiem, līdz pat gadam, tas izriet no konkrētām aktivitātēm. Piemēram, ja tiek pirktas tikai mēbeles, medicīnas iekārtas vai datori, tad projekta īstenošana plānota 3 mēnešus, ja plānoti rekonstrukcijas vai renovācijas darbi, tad projekta ieviešana var ilgt apmēram gadu.


VM Sabiedrisko attiecību speciāliste ES fondu lietās
Ilze Arāja
Tālrunis: 67876007;
E-pasts: prese@vm.gov.lv