Cik digitāla ir Latvija?

Ziņa publicēta 17.10.2011
Lai atzīmētu pirmās ES aģentūras - Eiropas elektronisko sakaru regulatoru organizācijas (BEREC) biroja - mītnes atklāšanu Latvijā, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā ir izveidojusi infografiku par to, cik digitāla ir Latvija.

Šai ziņā Latvijai nav pamata kaisīt pelnus uz galvas. Piemēram, salīdzinot ar Austriju, Latvijā ir divreiz vairāk uzņēmumu, kas rēķinus izsūta elektroniski, darbu ar interneta palīdzību meklē vairāk cilvēku nekā Vācijā un lejuplādes ātrums ir trīsreiz lielāks nekā Īrijā.

Protams, ir arī rādītāji, kur Latvijas sasniegtais vēl nav ticis līdz ES vidējam līmenim. Tos var redzēt, izmantojot infografikas sniegtās iespējas salīdzināt Latvijas rādītājus ar jebkuru ES valsti (klikšķinot uz izvēlnes "vidēji ES" un izvēloties interesējošo valsti).

Datu avots: EK datu krājums Digitālās programmas progresa ziņojums, 2010.gads: http://ec.europa.eu/information_society/digital-agenda/scoreboard/countries/index_en.htm

Infografika pieejama http://infogr.am/es/internets/. Tai ir Creative Commons licence, kas ļauj visiem to izmantot par brīvu, nemainot saturu.

Mediji, blogeri un citi interesenti to var iegūt izmantojot embed kodu:

<iframe allowtransparency="true" scrolling="no" src="http://www.infogr.am/es/internets/" style="width:500px;height: 2170px; border: none;" frameborder="no"></iframe>

 

Sīkāka informācija:
Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā
Preses nodaļa
Kaspars Kreics
Tālrunis: +371 67085421
E - pasts: kaspars.kreics@ec.europa.eu