Projekta „Saudzē klimatu!” aktivitātes

Ziņa publicēta 07.12.2010
Rīt, 8.decembrī, Madonas, Cesvaines, Ērgļu, Lubānas un Varakļānu novadu pašvaldību un skolu bibliotēku darbinieki dosies uz ES māju Rīgā, lai iepazītos ar ES mājas istabām un piedalītos informatīvā seminārā par ES aktualitātēm, kā arī smeltos zināšanas par klimata mainību un iespējām to saudzēt.

Semināra laikā bibliotēku darbinieki apskatīs un iepazīsies ar ES mājas zināšanu, sarunu un mākslas istabu piedāvājumu, tiksies ar Eiropas Parlamenta informācijas biroja (EPIB) un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā pārstāvjiem, smeļoties zināšanas par Eiropas Parlamenta un EPIB, Eiropas Komisijas – Briselē un Latvijā darbu un piedāvājumu, kā arī par jauniešiem pieejamajām iespējām. Bibliotēku darbiniekiem būs iespēja noklausīties lekciju par klimatu un klimata mainību.

Bibliotēku darbiniekiem šī informācija ir ļoti nepieciešama, jo bibliotekāri ir ‘informācijas nesēji un pārvirzītāji’, kuriem jāprot orientēties visās nozarēs un bieži jārod atbildes uz ļoti komplicētiem jautājumiem, līdz ar to šīs jauniegūtās zināšanas noderēs ikdienā - strādājot ar simtiem apmeklētāju.

 „Sabiedrības informēšanas projekta par Eiropas Savienības jautājumiem „Saudzē klimatu!”” ietvaros līdz šim jau notikusi lekcija par enerģētiku un klimata mainību, sadarbībā ar Latvenergo Energoefektivitātes centru, kurā piedalījās bibliotēku darbinieki no 5 novadiem, kā arī ikviens interesents.

 Madonas, Cesvaines, Ērgļu, Lubānas un Varakļānu novadu bibliotēkās jau viesojusies un vēl  līdz gada beigām viesosies ceļojošā izstāde par enerģētiku un klimata mainību „Saudzē klimatu!”.  Izstāde jau pabijusi Madonas novada Kalsnavas bibliotēkā, Ērgļu novada Jumurdas bibliotēkā, šobrīd tā viesojas Lubānas pilsētas bibliotēkā, dodot iespēju arī Lubānas novada iedzīvotājiem iepazīties ar aktuāliem enerģētikas, energoefektivitātes un klimata mainības jautājumiem.

Līdz 1.decembrim Madonas, Cesvaines, Ērgļu, Lubānas un Varakļānu novadu skolu 8.-12.klašu audzēkņi varēja iesniegt savus radošos darbus vai esejas konkursā „Saudzē klimatu”. Jauniešu aktivitāte ir bijusi liela – kopumā iesniegti 49 darbi. Šobrīd konkursa vērtēšanas komisija izvērtē iesniegtos darbus.

Ceturtdien, 9.decembrī plkst. 14:00 Madonas novada bibliotēkas Konferenču zālē notiks eseju/radošo darbu konkursa „Saudzē klimatu!” noslēguma pasākums, kura laikā tiks paziņoti konkursa uzvarētāji, kuri saņems vērtīgas balvas. Uz konkursa noslēguma pasākumu uzaicināti visi radošo darbu un/vai eseju autori, iesaistītie bibliotēku darbinieki un skolotāji.

 

Visas aktivitātes tapušas „Sabiedrības informēšanas projekta par Eiropas Savienības jautājumiem „Saudzē klimatu!”” ietvaros.
Tās finansē Latvijas Republikas Ārlietu ministrija, kas ar 2010.gada 1.janvāri koordinē Eiropas Savienības informācijas punktu darbību 32 Latvijas pilsētās, tajā skaitā arī Madonā.


Daiga Lapiņa,
Eiropas Savienības informācijas un Uzziņu lasītavas vadītāja;
Eiropas Savienības informācijas punkta Madonā koordinatore