Madonas novada bibliotēka iesaistās Lasīšanas dienā!

Ziņa publicēta 29.05.2013
29. maijā Madonas novada bibliotēka iesaistījās vēl nebijušā akcijā - Vislatvijas Lasīšanas dienā, kuras laikā cilvēki tika rosināti laika posmā no 12:00-12:15 lasīt savas iecienītākās grāmatas.

Sākotnējā ideja bija lasīt zaļajā zonā pie bibliotēkas, bet, tā kā ārā smidzināja lietus, lasīšanas akcija tika pārcelta uz telpām, lielus un mazus lasītājus pulcinot Bērnu literatūras nodaļā. Spītējot laikapstākļiem, lasīt gribētāju netrūka – kopā ar savām audzinātājām bija ieradušies gan pirmsskolas izglītības iestādes „Kastanītis” mazie lasītāji, gan Praulienas pamatskolas skolēni, gan arī individuālie akcijas dalībnieki.

Lasīšanas dienā bibliotēkā bija iespēja gan lasīt patstāvīgi – izvēloties savu mīļāko grāmatu, gan arī klausīties Bērnu literatūras nodaļas vadītājas Līgas Fiļipovas priekšlasījumu, kura laikā tika lasīta viņas šī brīža iecienītākā bērnu grāmata  - Juja Vīslandere „Mūmamma lasa”.

Akcija ir izdevusies un Vislatvijas Lasīšanas diena varētu kļūt par ikgadēju tradīciju, tādējādi radot interesi par lasīšanu gan lieliem, gan maziem.

Fotomirkļi: http://ej.uz/LasisanasDiena


Daiga Lapiņa,
ES informācijas un uzziņu lasītavas vadītāja