Piesakies Grāmatu draugu ķēdei!

Ziņa publicēta 29.08.2013
„Rīga 2014” komanda kā centrālo Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas notikumu izsludina tautas līdzdalības akciju – Grāmatu draugu ķēdi. Gads, kurā Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, iesāksies ar Gaismas pils atvēršanu apmeklētājiem.

2014. gada 18. janvārī no plkst. 12 līdz 18, pārvietojot grāmatas no rokas rokā no vecās bibliotēkas ēkas uz jauno, ikviens varēs justies līdzdalīgs grāmatu pārceļošanā uz jaunajām telpām. Grāmatu ceļš šķērsos Daugavu, simboliski apliecinot tās nepārejošās un fundamentālās vērtības, kas daudzu paaudžu garumā ir veidojušas mūsu tautas kultūras gēnu un ko glabā grāmatas. Tā būs vēl nebijusi akcija, kas piesaistīs arī starptautisku uzmanību, tomēr vissvarīgākā tā būs mums pašiem.

Piesakoties šajā vēsturiskajā akcijā, vari palīdzēt grāmatām nokļūt to jaunajās mājās un reizē piedalīties kultūras galvaspilsētas gada veidošanā un gūt gandarījumu par šādu tautas kultūras gara apliecinājumu.

Reģistrēšanās Grāmatu draugu ķēdei ir sākusies, tādēļ, ja esi vismaz 16 gadu vecs, izvēlies savu vietu un laiku!

Lai pieteiktos Grāmatu draugu ķēdei, tev ir jāielogojas vai jāreģistrējas Rīga 2014 portālā! Pamācību, kā piereģistrēties Grāmatu draugu ķēdei, vari atarst ŠEIT.


Informācija no: http://riga2014.org/lat/