Knutam Skujeniekam veltīta netradicionāla izstāde

Ziņa publicēta 06.09.2013
„Es runāt gribētu uz visu zemi…” – tā savulaik rakstīja R.Blaumanis. Dzejas vārdi septembrī pieskandina Latviju. Citam pieglaužas dvēselei, citu aizdedzina, citu dzen stūrī, citam iekrāso ikdienu, citam kārtējo reizi liek noburkšķēt: - man vienalga viss…  Madonas novada bibliotēkā atkal tiek meklētas pēc iespējas dažādākas uzrunāšanas metodes. Jau no 5. septembra lasītavā iekārtota Knutam Skujeniekam veltīta netradicionāla izstāde.

Šajā datumā dzejnieks svin savu 77 dzimšanas dienu. Ņemot vērā to, ka autors ir viesojies arī pie mums, ir no tiem, kura vārdos ieklausās, svētu tur nācijas prioritāti – kultūru, mēģinām uzrunāt lasītāju, dzejas klausītāju gan tradicionālā dzejas formātā dzejnieka grāmatās, gan dzejas vizualizācijās. Piedāvājam apsēsties uz vienkāršas kartona kastes, uzlikt austiņas un ieklausīties dzejnieka paša lasītajā dzejā  un intervijās, projicējot tās datorekrānā, apskatīt fotogrāfijas no tikšanās ar autoru Madonas novada bibliotēkā.

Paņemt rokā īpašās brilles, kas tagad ir bibliotēkas krājumā, un lasīt senāk izdotas grāmatiņas, kur burtiņi tik mazi, ka bēg projām no lasītāja. Vienkārši apmesties uz parastas kastes vai paklāja un izlasīt klusumā interviju ar Knutu Skujenieku  jaunākajās „Kultūrzīmēs” – „Latvijas Avīzē”. Vienkārši garāmejot, ieskatīties dzejniekam acīs kādā no fotogrāfijām un aizdomāties.

 

Sarmīte Radiņa,
galvenā bibliotekāre

Array