9.oktobrī atnāc uz Muminu valstību!

Ziņa publicēta 02.10.2013
Vai vēlies ieskatīties tulkotāja darbistabā un iepazīties ar Muminu ģimeni no Somijas? Atnāc uz bibliotēku trešdien, 9.oktobrī plkst. 13:00!

Pavisam nesen – 26.septembrī - visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs tika atzīmēta Eiropas Valodu diena, lai vērstu uzmanību uz visām 24 ES oficiālajām valodām un cilvēkiem, kas cieši saistīti ar valodu un valodniecības jautājumiem.

Arī Madonas iedzīvotājiem un viesiem būs šāda iespēja. 9.oktobrī plkst. 13:00 aicinām uz tikšanos ar rakstnieci un tulkotāju Mudīti Treimani, rodot iespēju ieskatīties tulkotāja darbistabā.

Mudīte Treimane tulkojusi daudzas populāras bērnu grāmatas, tulkotājai ir cieša saistība arī ar trollīšu Muminu ģimeni. Kāda? Trešdien visi kopā to noskaidrosim. Un plkst. 14:00 atklāsim izstādi „Muminu ģimene no Somijas”.

Izstādē iekļautas MUMINU sērijas grāmatas latviešu valodā, žurnāli angļu, zviedru, somu valodās, kā arī visdažādākie priekšmeti ar MUMINU simboliku.

Izstādi veidojis Somijas institūts Igaunijā sadarbībā ar trollīšu autortiesību turētāju Moomin Characters, izdevniecību Schildts&Söderström un Muminu žurnāla izdevēju Egmont.

Latvijā izstāde ceļo ar Somijas vēstniecības starpniecību, un tā jau pabijusi vairākās bibliotēkās dažādās Latvijas pilsētās (informācija no: http://ej.uz/MUMINS), līdz 1.novembrim tā būs apskatāma Madonas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā!