Seminārs bibliotēku darbiniekiem

Ziņa publicēta 10.10.2013
9.oktobris Madonas novada bibliotēkā noritēja aktīvi radošā noskaņā, jo šajā dienā vienuviet pulcējās Madonas, Cesvaines, Ērgļu, Lubānas un Varakļānu novadu pašvaldību un skolu bibliotēku darbinieki.

Publisko bibliotēku darbinieki piedalījās nodarbībā „Pieredzes izglītība. Sadarbības kultūra”, ko vadīja Sense of Team komandas treniņu vadītājs Roberts Rubenis. Nodarbības laikā tika gūtas gan teorētiskas, gan arī praktiskas zināšanas, kas turpmākajā darbā noderēs ne vien sastrādājoties komandā, bet arī ikdienas komunikācijā ar apmeklētājiem.

Tāpat tika pārrunāti arī bibliotēku akreditācijas rezultāti, kā arī bibliotekārā darba aktualitātes.

Savukārt skolu bibliotekāri pārrunāja aktualitātes skolu bibliotēku darbā, iepazinās ar Madonas novada bibliotēkas un Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja piedāvājumu un aktuālākajiem jautājumiem, kas saistīti ar informācijas sistēmu Alise skolu bibliotēkās.

Vēlāk gan publisko, gan skolu bibliotēku darbinieki ieskatījās tulkotāja darbistabā, tiekoties ar rakstnieci, tulkotāju Mudīti Treimani. Mudīte Treimane ir ne vien izcila tulkotāja un rakstniece, bet arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Humanitāro zinātņu lasītavas bibliotekāre. Brīvajos brīžos pēc bibliotekāres darba M.Treimane tulko grāmatas no zviedru, norvēģu, dāņu un angļu valodām, viņas veikums ir 70 iztulkotas grāmatas, no tām 15 Astridas Lindgrēnes un 8 Tūves Jānsones darbi.

Tulkotājas radošais darbs aptver izdevumus gan pieaugušajiem, gan jauniešiem, gan bērniem. Par grāmatu autoriem M.Treimane runā ar visdziļāko sirsnību – gandrīz kā par tuviem draugiem, iespējams tieši tāpēc arī grāmatu tulkojums spēj piesaistīt gan lielus, gan mazus lasītājus.

Pašā semināra noslēgumā notika izstādes „Muminu ģimene no Somijas” atklāšana. Izstādi veidojis Somijas institūts Igaunijā sadarbībā ar trollīšu autortiesību turētāju Moomin Characters, izdevniecību Schildts&Söderström un Muminu žurnāla izdevēju Egmont, bet pa Latviju tā ceļo ar Somijas vēstniecības starpniecību.

Izstādē iekļautas MUMINU sērijas grāmatas, žurnāli angļu, zviedru, somu valodās, kā arī visdažādākie priekšmeti ar MUMINU simboliku.

 

Daiga Lapiņa
ES informācijas un uzziņu lasītavas vadītāja

Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array