Tiekoties ar Lindu Šmiti

Ziņa publicēta 23.10.2013
23.oktobrī , pateicoties VKKF atbalstītajam projektam  „Aicinājums uz tikšanos ar latviešu autoriem”  Madonas novada bibliotēkā un Lazdonas pagasta bibliotēkā ciemojās novadniece Linda Šmite. Viņa ir mācījusies Liepkalnes pamatskolā, 1988. gadā absolvējusi Ērgļu vidusskolu. Liepkalnē pavadītais laiks, 135 gadus vecās skolas slēgšana un te sastaptie cilvēki devuši vielu viņas pirmā romāna „Krustceļinieki" ierosmei. Lindas Šmites debijas grāmata iznāca sērijā „Lata romāns".

Zīmīgi, ka Lindas Šmites daiļradei seko arī novada rakstniece Ilze Indrāne. Interese par Ilzes Indrānes daiļradi aizsākās skolā un turpinājās studiju gados. Arī maģistra darba tēma saistīta ar iemīļoto rakstnieci. Sarunas laikā Linda atklāja, ka vairāk nekā 20 gadus sarakstījusies ar Ilzi Indrāni, bet klātienes tikšanās notikusi Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā, kad Ilzei Indrānei tika pasniegts triju Zvaigžņu ordenis. 

Autore pastāstīja par savu darbu skolā, par grāmatu rakstīšanu un atbildēja uz daudzajiem bērnu jautājumiem. Skolēni labprāt iesaistījās senvārdu nozīmes minēšanā. Neviens no klātesošajiem nezināja, ka vārds Kandava apzīmē ne tikai pilsētu, bet arī vāju govi,  bet Preiļi- gan pilsētu, gan ķekatniekus. Tikšanās noslēgumā Linda Šmite lasīja fragmentus no jaunās grāmatas „Aušas un Tiepšas”, aicināja būt labestīgiem un saprotošiem pret citādi domājošiem, jo „mēs visi esam gaismas cilvēki. Mazliet nomaldījušies, tomēr gaismai piederīgi.”


‍Līga Fiļipova
‍Bērnu literatūras nodaļas vadītāja

Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array