"Dzeja ir debesis, kurās palaist dvēseles putnu" /A.Aivieksts/

Ziņa publicēta 03.12.2013
Tikšanās ar Aivaru Aiviekstu: „Labestības pieskārieni”  sirsnīgā gaisotnē noritēja piektdienas vakarā Madonas novada bibliotēkā, sadarbībā ar Madonas Grāmatu draugu biedrību. Piedalījās Saikavas amatierteātris A. Špures vadībā - runāja Aivara dzeju - saistībā ar bērnības zemi, ar Aivieksti, uzsvēra, ka Aivars - lai cik liels reālists vēlētos būt, tomēr ir romantiķis un sapņotājs. 

Gan Saikavas teātra priekšnesuma laikā, gan vakara gaitā tika rādīta S. Radiņas prezentācija „Dzejnieks uztur spēkā vārda ziedēšanu”,  kuru jautājumos un atbildēs, atcerēs un dzejā komentēja pats autors: gan Aiviekste, gan „Pieskāriens”, gan grāmatas, gan Dzejas dienu pasākumi un tikšanās, gan Skroderakmens talkas, gan lielie lomi, gan Pitrags un jūra, gan tēma: ar foto uz tu.  Interesanti bija klausīties pirmo uzrakstīto dzejoli, izjust autora prieku par literāro lappusi „Pieskāriens”, starp citu - 29. novembrī iznāca autorlappuse. Skanēja vārdi no grāmatu lappusēm, tikko uzrakstītie, arī tie, kas tikai zivīm un ūdeņiem dzirdēti.

Jubilārs saņēma apsveikumus no bijušajiem darba kolēģiem, radiem, draugiem, no autoriem (Anita Skrjabe, Gunvaldis Tarvids, Ēvalds Leons, Oļģerts Skuja, Sarmīte Radiņa), no bibliotēkas kolektīva, jo - šķiet nav tādas dzejas grāmatas, kuru Aivars nebūtu izlasījis, daudzas pat vairākkārt.

Konferenču zālē tika atklāta Aivara Aivieksta foto un dzejas izstāde - „Divi"- 22 fotogrāfijas + autora komentāri. Autors viesmīlīgi stāstīja, kā radušās fotogrāfijas, kāpēc nosaukums „Divi",  lasīja savus komentārus.  Svētku kliņģeri un brīnišķu torti varēja baudīt ikviens apmeklētājs.

Atgādinām, ka Uzziņu lasītavā līdz decembra vidum aplūkojama izstāde par mūsu novadnieku: „-Labestība rada labestību un tikai!-" 29. novembrī Aivaram Aiviekstam – 70.  Tajā gan autora grāmatas, gan fotogrāfiju CD no dažādiem pasākumiem, gan DVD ar ierakstu no dzejas izrādes „ Gaisma logā”, gan materiāli no Madonas novada bibliotēkas novadpētniecības materiālu un autora personīgā krājuma.


Sarmīte Radiņa,
Galvenā bibliotekāre

Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array