Apkopoti bibliotēku makulatūras vākšanas akcijas rezultāti

Ziņa publicēta 04.12.2013
SIA „Papīrfabrika „Līgatne”” jau otro gadu aicināja publiskās bibliotēkas iesaistīties makulatūras vākšanas akcijā „Zaļā bibliotēka”, ne tikai atbalstot vietējo ražotāju un videi draudzīgu domāšanu un dzīvesveidu, bet arī cīnoties par noderīgām balvām. 

Šī gada akcija ir noslēgusies, un ir apkopotas rezultatīvākās katra reģiona (Vidzeme, Kurzeme, Latgale, Zemgale, Rīga) bibliotēkas, kas saņems dāvanu karti biroja tehnikas vai grāmatu iegādei, bet pilnīgi visām bibliotēkām, kas iesaistījās akcijā, papīrfabrika „Līgatne” dāvās papīru bibliotēkas vajadzībām (biroja papīrs, mākslas papīrs u.c.).

Saskaņā ar šī gada Nolikumu akcijas rezultāti tika noteikti, dalot savākto makulatūras daudzumu ar bibliotēkā reģistrēto lietotāju skaitu, kas fiksēts Kultūras kartē. Kopumā akcijā piedalījās 151 publiskā bibliotēka, nododot pārstrādei 280 tonnas makulatūras. Zemāk katra reģiona trīs rezultatīvākās bibliotēkas, bet pilnu sarakstu un iegūto papīra daudzumu var aplūkot dokumentā „Zaļā bibliotēka 2013” (sekojiet saitei).

Gan Latvijā kopumā, gan Zemgalē rezultatīvākā ir Jēkabpils novada Zasas bibliotēka, kurā savākts rekords –  57,365 kg makulatūras uz vienu reģistrēto lasītāju. Tālāk seko Zalves pagasta bibliotēka (27,446 kg) un Jēkabpils novada Slates bibliotēka (20,989 kg).

Vidzemē rezultatīvākā irLiezēres pagasta Mēdzūlas bibliotēka – savākti 42,200 kg makulatūras uz vienu reģistrēto lasītāju. Tai seko Aronas pagasta Aronas bibliotēka (32,118 kg) un Beļavas pagasta bibliotēka (26,788 kg).        

Latgalē rezultatīvākā ir Līvānu novada Sutru bibliotēka – savākti  28,623 kg makulatūras uz vienu reģistrēto lasītāju. Tai seko Ņukšu pagasta bibliotēka (26,412 kg) un Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Rēzeknes filiālbibliotēka (18,92 kg).

Kurzemē rezultatīvākā ir Talsu novada Ķūļciema bibliotēka, savācot 26,023 kg makulatūras uz vienu reģistrēto lasītāju. Tālāk seko Rojas novada bibliotēka (13,038 kg) un Mērsraga novada bibliotēka (10,551 kg).

Rīgas reģionā bibliotēkās savākto makulatūras kilogramu daudzums, rēķinot uz vienu lasītāju, ir salīdzinoši mazāks. Rezultatīvākā bijusi Mālpils novada Sidgundas bibliotēka, savācot 8,264 kg makulatūras uz vienu lietotāju. Tālaķ seko Lauberes pagasta bibliotēka (7,241 kg) un Meņģeles pagasta bibliotēka (7,016 kg).

„Ir patiess prieks, ka šogad publiskās bibliotēkas kopā ar atbalstītājiem savākušas ne mazāk tonnu makulatūras kā pirmajā akcijas gadā. Iesaistoties akcijā, bibliotēkas ne tikai popularizē videi draudzīgu dzīvesveidu, bet arī stiprina saites ar lietotājiem un bibliotēku atbalstītājiem. Visi kopā viņi paveic lielisku darbu, no kura ieguvēji ir gan Latvijas uzņēmums, gan daba, gan bibliotēkas un to lietotāji, jo papīrfabrika prot novērtēt bibliotēku devumu,” atzīst Sandra Vīgante, projekta „Trešais tēva dēls” komunikācijas vadītāja.

 „Paldies visām bibliotēkām un ikkatram iesaistītajam cilvēkam, kas piedalījās šajā akcijā. Pasauli jau veidojam tikai mēs paši, un jo atbildīgāk mēs katrs pats izturamies pret sevi, saviem darbiem un dabu, jo harmoniskākā vidē dzīvojam!” teic fabrikas mārketinga vadītāja Oļesja Dreimane. „Lai mums visiem skaisti noslēdzas šis gads, un ceru uz tikšanos arī nākamajā gadā!”

Paldies arī "Kultūras informācijas sistēmu centram" par atbalstu akcijas rīkošanā!

Par balvu iegūšanu ar bibliotēkām sazināsies papīrfabrikas pārstāvji tuvākajās dienās.


Ziņu sagatavoja:
Oļesja Dreimane
SIA „Papīrfabrika „Līgatne”” mārketinga vadītāja
olesja.dreimane@pf-ligatne.lv