Bibliotēkas 90.jubilejas gada noslēdzošais pasākums

Ziņa publicēta 14.12.2013
Trešdien, 11.decembrī netradicionālā vidē -  Madonas pilsētas kultūras namā - norisinājās gada noslēdzošais seminārs Madonas, Cesvaines, Ērgļu, Lubānas, Varakļānu novadu pašvaldību bibliotēku darbiniekiem, bet pēcpusdienā – ikvienam Madonas iedzīvotājam un viesim tika piedāvāta brīnišķīga koncertprogramma - „Edīte Piafa. Atmiņu nakts”.

Seminārā ievadā tika pārrunāti bibliotēku nozares aktuālākie jautājumi, daloties atziņās arī par apmeklētajiem kursiem, apmācībām, konferencēm.

Šajā seminārā bija pieaicināti vairāki speciālisti no Kultūras informācijas sistēmu centra (KISC):

  • Bila un Melindas Geitsu Fonda Eiropas Savienības darba grupas pārstāve, 3td projekta koordinatore Līga Kursīte stāstīja par Eiropas Savienības Bibliotēku Deklarācijas sagatavošanas un iesniegšanas procesu, kas ir instruments bibliotēku jautājuma virzīšanai Eiropas Savienības līmenī.
  • KISC projektu koordinatore Agrita Sagalajeva demonstrēja informācijas meklēšanas iespējas Britannica datu bāzē.
  • KISC mācību koordinatore Inga Niedra klātesošos iepazīstināja ar internetā  pieejamiem mācību resursiem, ko iespējams izmantot gan bibliotēkas darbinieku pašizglītošanās procesā, gan darbā ar apmeklētājiem.

Plkst. 13:00 visi Madonas iedzīvotāji un viesi tika aicināti uz Eiropas Pilsoņu gada 2013 un Madonas bibliotēkas 90.jubilejas gada noslēguma pasākumu ar koncertprogrammu „Edīte Piafa. Atmiņu nakts”.

„Laimes kalngalus sasniegusī un zaudējumu bezdibeņos kritusī, - bezgala dziļi un patiesi, skaudri un sāpīgi savu dzīves ceļu iezīmē mazā parīziete, saukta par zvirbulēnu,” - tā kāds rakstījis par izcilo franču dziedātāju Edīti Piafu.

Kopā ar viņu atmiņās būt, vēlreiz sadzirdēt dziesmas, kas uzārda dvēseli („Milord”, „Dzīve rožainā gaismā” „Himna mīlestībai”, „Zem Parīzes debesīm” u.c.), bija lemts noklausoties koncertprogrammu „Edīte Piafa. Atmiņu nakts”.

Paldies solistei, mūziķiem un stāstniecei par brīnišķīgo koncertu!

* Pasākums tapis ar VKKF, Madonas novada pašvaldības un Eiropas Komisijas atbalstu.

Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array
Array