Jau rīt seminārs jauniešiem!

Ziņa publicēta 27.05.2014
Jaunieti, vai vēlies uzzināt par savām iespējām, tiesībām un pienākumiem izglītības, nodarbinātības un uzņēmējdarbības jomā? Tad Tev noteikti rīt no 11:00-13:30 jāatnāk uz bibliotēku, lai iesaistītos seminārā par jauniešu iespējām un piedāvājumu izglītības un nodarbinātības jomā.

Seminārā jauniešiem būs iespēja tikties ar nozaru teorētiķiem un praktiķiem, lai noskaidrotu, kādas ir topošo uzņēmēju iespējas Madonā, par ko no 11:00-11:30 stāstīs Madonas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļas galvenā speciāliste Ilze Vogina.

No 11:30-12:00 būs iespēja uzzināt par saimnieciskās darbības reģistrēšanas iespējām, nodokļu maksāšanas  režīmiem un grāmatvedības uzskaites organizēšanu, kā arī citus ar uzņēmējdarbības uzsākšanu saistītus grāmatvedības un nodokļu jautājumus būs iespēja noskaidrot diskusijā ar VID Nodokļu pārvaldes Nodokļu un nodevu grāmatvedības metodikas daļas galveno nodokļu inspektori Līgu Īvāni.

Par jauniešu iespējām Eiropā, mobilitāti, brīvprātīgo darbu un neformālās izglītības programmām no 12:00 līdz 12:30 informēs Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras Komunikācijas daļas vecākā referente Jolanta Sermā.

Savukārt par Karjeras atbalstu, studiju iespējām, profesiju pasaules iepazīšanu un starptautisko sadarbību runās ‍Valsts izglītības attīstības aģentūras Informācijas un karjeras atbalsta departamenta vecākā eksperte Nora Kalēja.

Semināra programma pieejama ŠEIT.

Informāciju sagatavoja:
Daiga Lapiņa,
Madonas novada bibliotēkas
ES informācijas un uzziņu lasītavas vadītāja