Aicina uz Latvijas Ornitoloģijas biedrības Madonas vietējās grupas veidošanu!

Ziņa publicēta 27.10.2015
Šobrīd Lubāna mitrāja informācijas centram sadarbībā ar Latvijas Ornitoloģijas biedrību ir uzsākta iniciatīva Madonas vietējās grupas izveidei.

Madonas novada dabas daudzveidība apvieno daudzas Latvijas un Eiropas mērogā nozīmīgas īpaši aizsargājamās dabas teritorijas – Teiču un Krustkalnu dabas rezervātu, Lubāna mitrāju, Vestienas aizsargājamo ainavu apvidu. Lai informētu par plānoto, iepazīstinātu un uzrunātu interesentus, aicinām uz neformālu tikšanos:

01.11. plkst.12.00 Lubāna mitrāja informācijas centrā un

02.11. plkst. 18.00 Madonas novada bibliotēkā, 2. stāva konferenču zālē.

Tikšanās laikā pārstāvis no Latvijas Ornitoloģijas biedrības iepazīstinās un izklāstīts vietējo grupu darbību, dalīsies ar labās prakses piemēriem Latvijā, kā arī aicinās uz pirmajiem praktiskajiem pasākumiem! Priecāsimies redzēt ikvienu, lai kopā ar  entuziastiem putnu vērošanā veidotu Madonas vietējo grupu! Jāteic, ka ikviens var pievienoties grupā, putni obligāti nav jāpazīst!

 Liels paldies par atbalstu Madonas novada bibliotēkai.

 Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) ir lielākā sabiedriskā dabas aizsardzības organizācija Latvijā. Tās misija ir saglabāt daudzveidīgu un dzīvotspējīgu Latvijas savvaļas putnu faunu. Tā īstenošanai pēta putnus un to dzīvesvietas, veicina putnu un to dzīvesvietu saglabāšanu, kā arī izglīto un iesaista biedrības darbā sabiedrību. LOB ir dibināta 1985. gadā un šobrīd visā Latvijā apvieno vairāk nekā 500 biedru – cilvēku, kam rūp dabas aizsardzība un kas vēlas atbalstīt LOB darbu.

LOB vietējā grupa apvieno interesentus savā tuvējā apkārtnē, kuras dalībnieki paši plāno un īsteno pasākumus un aktivitātes, sadarbībā ar Latvijas Ornitoloģijas biedrību. Vietējās grupas līdzdarbojas LOB vadītajos projektos, dažādās mazāka mēroga aktivitātēs, sanāksmēs, ekskursijās, talkās, nometnēs un programmās. Vietējās grupās var iesaistītes individuāli interesenti, skolu, pašvaldību iestāžu, biedrību pārstāvji, un pats labākais ir tas, ka apvieno gan cilvēkus ar labām priekšzināšanām, vai vēl labāk - ar jaunu degošu interesi sākt mācīties iepazīt Latvijas putnu pasauli no pašiem pamatiem!

Latvijā darbojas vairākas vietējās grupas – Rīgā, Jūrmalā, Cēsīs, Gulbenē, kā tiek veidota Ķeipenē un šobrīd vietējo grupu skaitam pievienojamies arī mēs – Madonas vietējā grupa.

Informāciju sagatavoja:

Līga Dreiškina

Lubānas mitrāja informācijas centra darba organizatore