Maijas Žubes personālizstāde

Ziņa publicēta 02.12.2015
Madonas novada bibliotēkas konferenču zālē decembrī un janvārī būs apskatāma Maijas Žubes personālizstāde. Mākslinieces darbi bijuši apskatāmi tēlotājmākslas studijas “Madona” dalībnieku kopīgajās izstādēs, t.sk. nupat novembrī izstādē MNB „Gaismas un krāsas sačukstas latviski”.

2014.gadā M.Žubes personālizstāde „Meklē dabā Radītāju”  bija apskatāma Rūjienas izstāžu zālē, kā arī māksliniece ir piedalījusies plenēros „Laisma” un Vestienas kultūras namā kopīgā izstādē ar Ņ.Elsiņu un V.Elksni 2007.gadā. Par viņas darbiem Ņ.Elsiņa teic:

„-man patīk Maijas zaļie mākoņi, zeltainais Kāla ezera ūdens.”                         

Māksliniece par sevi raksta:

“Mazai ļoti patika zīmēt, skolā mācījos pie mākslinieka J.Galzona. Vēlāk vasarās piedalījos plenēros, kurus vadīja mākslinieki Zviedris, Mednis u.c.

Biju Ogres gleznošanas studijas dalībniece. Palīdzēju  tēvam - mācītājam zīmējot Bībeles sižetus, plakātus, kurus viņš izmantoja dievkalpojumos, interpretējot Bībeles mācības un pravietojumus

 Vienmēr vēlējos  gleznot, mācīties Mākslas akadēmijā. Bet dzīve ienesa korekcijas, nācās strādāt par ģeodēzisti, mērnieci, zīmēt plānus.

Ar ģimeni 1980. gadā pārnācām dzīvot uz Dieva radīto, neaprakstāmi skaisto Vestienu. Staigājot ar mērinstrumentiem  pār laukiem, mežiem, pakalniem, ziedošajiem debesu dārziem, paturēju atmiņā dabas stūrīšus, krāsu nianses un gaismas rotaļas. Par to gavilēju Dievam līdz ar putniem. Saskatīju Dieva radības pārsteidzošo skaistumu, ko vēlējos uzgleznot, pagodinot Radītāju.

Viss krājās, krājās un tad Vestienā notika Laismas plenēri. Staigāju māksliniekiem līdz, katru dienu aplūkoju viņu izdarīto, līdz māksliniece Maija Jakovica iedrošināja – ķeries pati klāt, glezno!

Paldies Maijai Jakovicai, , kas atvēra ilgi krāto!

Paldies Dievam, kas ļauj dzīvot man tik skaistā vietā, kur nevar negleznot! Gleznojot jūtos laimīga!

Pašlaik piekto gadu esmu Madonas gleznošanas studijas dalībniece.

Paldies vadītājai Līgai Kalniņai, kas mani pieņēma un pacietīgi māca.

Paldies māksliniecei Vitai Mercai, kas dāsni dala savu pieredzi mākslā. 

Kā īpašu pateicību Dievam – Radītājam un Jēzum Kristum veltu triptihu –Vakar, Šodien, Rīt.

Novēlu ikvienam personīgi meklēt un sastapt Radītāju!”

Visi laipni aicināti uz Maijas Žubes personālizstādes atklāšanu Madonas novada bibliotēkas konferenču zālē  7.decembrī plkst.17:00.


Informāciju apkopoja:
MNB ESIUL vadītāja
Laura Lubkina‌