Iespēju karte

Ziņa publicēta 04.03.2011
Iespēju karte www.iespejukarte.lv ir interneta vietne, kurā apkopota informācija par Latvijas pašvaldībās, valsts institūcijās un nevalstiskajās organizācijās pieejamajiem pastāvīgajiem pakalpojumiem un iespējām, kā arī vienreizējiem pasākumiem.

Iespēju kartē var iegūt un sniegt citiem ziņas par pirmās nepieciešamības lietām – pajumti, pārtiku, apģērbu, pabalstiem, sociālo un veselības aprūpi, par emocionālo un krīžu atbalstu, par iekļaušanos sabiedrībā, kā arī par izglītošanās un apmācības iespējām.

Iespēju karte ir radīta, lai cilvēkiem nebūtu jāmeklē informācija daudzo valsts iestāžu un pašvaldību mājaslapās, bet lai būtu viena vietne, kurā ir informācija par atbalsta saņemšanas iespējām dažādās dzīves situācijās.

Aicinām arī jūs piedalīties, ievietojot informāciju par piedāvājamiem pakalpojumiem un pasākumiem vai aicinot to darīt jums zināmos, bet šajā kartē vēl neiekļautos pakalpojumu sniedzējus! Informāciju tajā var ievadīt ikviens reģistrētais lietotājs, tomēr visapjomīgāko informācijas daudzumu Iespēju kartē ievada pašvaldību sociālie darbinieki un NVO pārstāvji. Iespēju karti atbalsta Labklājības ministrija un Izglītības un Zinātnes ministrija, kā arī Ārlietu ministrija, EP informācijas birojs un EK pārstāvniecība Latvijā EK un Latvijas valdības noslēgtās Vadības partnerības ietvaros.

 Plašāka informācija par Iespēju karti pieejama ŠEIT.