Septembra lasītākās grāmatas abonementā

Ziņa publicēta 05.10.2016
Piedāvājam apskatīt saraktu ar septembra TOP5 lasītākajām grāmatām septembrī.


1. Railija Lūsinda. Septiņas māsas.

Maija un viņas māsas tiekas savās bērnības dienu mājās Atlantīdā – brīnišķīgā pilī Ženēvas ezera krastā, jo saņēmušas ziņu, ka miris viņu mīļotais tēvs. Meitenes tikušas adoptētas, kad bija pavisam mazas, un tagad katrai no māsām tēvs atstājis norādes par viņu patieso izcelsmi. Maiju tās aizved uz pasaules otru malu – Brazīliju...

Pirms astoņdesmit gadiem, Riodežaneiro Brazīlija.
Izabellas Bonifasio tēvs ir apņēmības pilns izprecināt meitu kādam jauneklim no aristokrātu ģimenes. Tajā pašā laikā arhitekts Heitors da Silva Kosta ir uzsācis darbu pie Kristus statujas un grasās doties uz Parīzi, lai atrastu piemērotu skulptoru savas ieceres īstenošanai. Izabella, kura alkst iepazīt pasauli, pierunā tēvu pirms nenovēršamajām kāzām atļaut viņai braukt līdzi da Silvu Kostu ģimenei uz Eiropu. Parīzē meitene iepazīstas ar jauno, daudzsološo tēlnieku Lorānu Bruijī un saprot, ka viņas dzīve vairs nekad nebūs tāda kā agrāk...

“Septiņas māsas” – romāns par mīlestību un zaudējumu – aizsāk unikālu grāmatu ciklu, kura pamatā ir teiksmas par Septiņu Māsu zvaigznāju.

Lūsinda Railija (Lucinda Riley) ir īru rakstniece, kuras romāni pārdoti vairākos miljonos eksemplāru, nodrošinot autorei starptautisku slavu. Informācija par autori: www.lucindariley.com; www.facebook.com/lucindarileyauthor; www.twitter.com/lucindariley.


2.Repše Gundega. Bogene
‌Gundegas Repšes romāns “Bogene” iznāk Latvijas vēstures romānu sērijā “Mēs. Latvija, XX gadsimts” un vēsta par 1940.-41. gada notikumiem Latvijā‌

‌‌3.Railija Lūsinda. Pusnakts roze
‌Mīlestība mūža garumā. Nebeidzami meklējumi...

Indija, Britu impērijas ziedu laiki... Vienpadsmit gadus vecā Anahita no dižciltīgas, bet trūcīgas ģimenes kļūst par mahārādžas meitas Indiras labāko draudzeni un kompanjoni. Pirmā pasaules kara priekšvakarā abas meitenes dodas uz Angliju un nokļūst Astberijā – skaistā, bet nolaistā muižā, kur Anahita iepazīstas ar muižas mantinieku Donaldu.
2011. gada vasarā senajā Anglijas muižā ierodas slavenā amerikāņu aktrise Rebeka Bredlija. Viņai piedāvāta loma kādā britu filmā, kuras darbība risinās 1922. gadā, un Rebeka priecājas par iespēju tikt prom no mediju uzmanības, jo attiecības ar viņas vienlīdz slaveno partneri ir nonākušas strupceļā. Drīz vien Astberiholā ierodas Ari Maliks, Anahitas mazmazdēls, kurš interesējas par savas ģimenes pagātni, un viņi kopā ar Rebeku sāk šķetināt Astberiju dzimtas noslēpumus, kas vajājuši ģimeni ilgus gadus. 
Romānā “Pusnakts roze” meistarīgi savērptas pagātnes un tagadnes sižeta līnijas, veidojot aizraujošu vēstījumu par draudzību un mīlestību, traģiskiem likteņa pavērsieniem un intriģējošiem pagātnes noslēpumiem, aizvedot lasītāju gan uz greznām Indijas mahārādžu pilīm, gan uz nomaļu Anglijas muižu Dārtmūras tīrelī.

4.Jēruma Inga. Plaisa
Lai gan pirms divdesmit pieciem gadiem piedzīvotais Pamira kalnos piecu draugu dzīvē atstājis nedzēšamas pēdas, par to, kas pārgājiena laikā notika ar skaisto un apjūsmoto Marutu, viņi nekad vairāk nav runājuši. Arī kalns visus šos gadus ir klusējis, bet nu tas nolēmis atdot pazudušo, celt gaismā ilgi glabātus noslēpumus un vēlreiz mainīt varoņu dzīves ritējumu.

5.Devero Džūda. Negaidītais mantojums
Halijas dzīve nekādā ziņā nav nosaucama par ideālu. Viņai ir nācies atteikties no daudz kā savas blondās un ļoti skaistās pusmāsas Šellijas dēļ. Attāls radinieks ir atstājis Halijai mantojumā māju Nantaketā, un Šellijai jau ir gatavs plāns, kā šo māju nozagt. Taču iejaucas kāds vīrietis, un notikumi negaidīti pavēršas gluži citā virzienā...

Array
Array
Array
Array
Array