“Kā labāk dzīvot starp savējiem?”

Ziņa publicēta 06.03.2017
Madonas novada bibliotēkas apmeklētājiem šogad piedāvāsim pasākumu ciklu: ”Kā labāk dzīvot starp savējiem?”, piesaistot Madonas novada nozaru speciālistus.

 Katrā pasākumā uzrunāsim piedalīties divus izvēlētās nozares pārstāvjus. Sarunu tēmas: “Es un mana veselība” (ārsts, zobārsts) – martā; “Es mēģinu saprast savu bērnu” (PII pedagogs, psihologs) – aprīlī; “Es mēģinu sakārtot sevi” (vides, mākslas, smilšu terapijas un pirts zinību speciālisti) – jūnijā; “Esmu skaista sev un savējiem” (tērpu mākslinieks un kosmetologs) – oktobrī; “Klāju galdu sev un savējiem”  (ēdināšanas uzņēmumu pārstāvis un uztura speciālists) – novembrī.

    Uz pirmo sarunu bibliotēkā “Es un mana veselība” aicinām 17. martā plkst. 17:00. Ar interesentiem piekrituši tikties: SIA “Madonas slimnīca” valdes priekšsēdētājs Artis Stuburs un zobārsts Kristaps Vidžis.

     Daži no sarunu pieturas punktiem: ģimenes ārstu pieejamība mūsu reģionā; rindas pie speciālistiem (bērniem, pieaugušajiem); kādu speciālistu pietrūkst Madonā, kur tie meklējami tuvākajā apkārtnē?; jaunie ārsti, ārstu novecošanās (kā ir mūsu reģionā?; e – veselība, e – receptes, e – slimības lapas, sadarbība ar VSAA, e  – analīžu apmaiņa, sadarbība ar laboratorijām (+ un - ); zobārstu pieejamība Madonā un reģionā (rindas, darba laiki utt. apm. 10 privātprakses?); pacientu lielākās problēmas: nevērība, ielaisti gadījumi, līdzekļu trūkums; zobs un pretsāpju līdzekļi?; ārstējam vai raujam? Mūsdienu zobārstniecības tendences, iespējas, materiāli, piedāvājums, cenas; zobu regulēšana, protezēšana, jaunumi, ieteikumi, iespējas Madonā; kādus zobu kopšanas līdzekļus lietot ikdienā, vai ticēt reklāmām?; kā iemācīt bērniem kopt savus zobiņus? utt. Mēģināsim izvaicāt sarunas dalībniekus arī par viņu pašu veselīgiem ieradumiem un brīvā laika mirkļiem, kurus atvēlēt sev ikdienas steigā.

                                                         Sarmīte Radiņa – Madonas novada bibliotēkas galvenā bibliotekāre