Lepojamies ar savām kolēģēm!

Ziņa publicēta 19.05.2017
Šis pavasaris Madonas novada bibliotēkas darbiniecēm bijis ne vien piesātināts ar ikdienišķajiem darbiem un pasākumu organizēšanu, bet par ieguldīto darbu ilgtermiņā gūts arī novērtējums plašākā mērogā.

24. aprīlī Latvijas bibliotekāru 12. kongresa laikā tika ievēlēta jaunā biedrības valde astoņu locekļu sastāvā, kuras darbības termiņš būs trīs gadi. Lepojamies ar savu kolēģi Daigu Puķīti, kura ietilpst ne vien valdes sastāvā, bet turpmāk pildīs arī valdes priekšsēdētājas vietnieces amatu.

Savukārt, 3. maijā, Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā, Latgales vēstniecībā GORS, Rēzeknē, norisinājās ceturtā apbalvojuma Laiks Ziedonim laureātu cildināšanas ceremonija.

Apbalvojums "Laiks Ziedonim" 2017. gadā tika pasniegts piecās nominācijās, viena no tām -

apbalvojums nominācijā Dzīve literatūrā “Bize” - šogad cildināja izcilus bibliotekārus. No 56 pieteiktajiem pretendentiem uz laureāta titulu tika izvirzīti četri bibliotekāri no dažādiem Latvijas novadiem. Esam lepnas, jo šo četru nominantu vidū bija arī mūsu kolēģe – Sarmīte Radiņa.

Kā izteicies nominācijas “Bize” vizionārs Aivars Berķis: „Izskatot pieteikumus, analizējot masu informācijas līdzekļos atrodamo un vizionāru rīcībā esošo informāciju, izvēlējāmies pretendentus ar kuriem tikāmies klātienē. Bibliotekāri, kurus esam izvēlējuši par apbalvojuma “Laiks Ziedonim” “Bizes” nominantiem, ir atšķirīgi, bet visi ir izcili, un viņu darbošanās ir daudz plašāka par bibliotekāra tradicionālo pienākumu loku. Viņi veic kultūras aktivitāšu organizēšanu, sociālas aktivitātes, piemēram, visiem par ikdienišķu pienākumu kļuvusi palīdzība gados vecākiem ļaudīm nokārtot maksājumus internetbankā, rakstīt pieteikumus un dažādas atskaites atbalsta maksājumu saņemšanai.”

Prieks, ka kolēģu sasniegumi izskan valsts mērogā. 

Array
Array