Es mēģinu sakārtot sevi

Ziņa publicēta 06.06.2017
Šogad Madonas novada bibliotēkas organizētā pasākumu cikla „Kā labāk dzīvot starp savējiem?” 3. tikšanās “Es mēģinu sakārtot sevi” notiks bibliotēkā otrdien, 20. jūnijā 17:00. Aicinām apmeklētājus pirmssvētku laikā tikties ar astroloģi Danutu Kiopu un pirts meistaru Vilni Lejnieku.

Šoreiz laipni aicinām ikvienu, kam saistošas šķiet izvēlētās sarunu tēmas, kas aizdomājas par to, kā pašiem rast mieru ikdienā, sakārtot domas, savu ķermeni, nelaist klāt nevajadzīgas intrigas, nenest pāri darījumus un rūgtumu sev pičpaunā un liekties zem to svara. 

  Kopā ar Danutu mēģināsim saprast, ko sadzirdēt priekšā teiktajos Zvaigžņu čukstos,  vai tās ir mūsu iespējas vai nolemtība. Vai mūsu veselības recepte slēpjas dzimšanas datumā? Cik svarīga ir tuvu cilvēku savstarpējā mijiedarbība, lai mēs justos labi.

  Pirts – tā esot laimes dalīšana. Varbūt īstākais laiks par to parunāt, tad Saulgriežos izbaudīt īstu pirts piedzīvojumu. Par Pirts skolu, pirts meistara praksē gūto, par pirts rituālu daudzveidību, smalkajām niansēm, kas izkopjamas un varbūt arī kā dāvanas saņemtas, uzrunājām ar mums dalīties Vilni Lejnieku. Kādā intervijā viņš stāsta: “Līdz Pirts skolai pirti uztvēru kā fizisku attīrīšanos – ieej, izkarsējies un esi tīrs. Bet man iemācīja saprast, ka pirtī ir iespējams attīrīties arī garīgi. Pirts jēga ir darīt cilvēkus laimīgus.” Vilnis ir arī reiki meistars un dziednieks. Ieklausīsimies un ļausimies, lai svētkiem veram durvis sevī sakārtoti, tad rotājam savu sētu, pinam vainagus un kuram Jāņu ugunskurus.

  Pirmajā tikšanās reizē par tēmu „Es un mana veselība” ar klausītājiem domās dalījās SIA „Madonas slimnīca” valdes priekšsēdētājs Artis Stuburs un zobārsts Kristaps Vidžis. 2. tikšanās: „Es mēģinu saprast savu bērnu” bija pulcinājusi kopā interesentus, lai uzmanīgi klausītos un kopā darbotos ar skolas un ģimenes psiholoģi Inesi Vaniņu un PII “Priedīte” vadītāju Gitu Lancmani,  pirmskolas skolotāju Sandru Pulksteni.

  Ieklausījāmies bērnu attīstības atšķirīgajās niansēs dažādos vecumposmos, mēģinājām uz pasauli paraudzīties no mazuļu skatu punkta, saprast, ko mums pieaugušajiem vajadzētu darīt citādāk, lai saprastos ar savu bērnu.  Par niķiem un stiķiem veikalos un citās sabiedriskās vietās, par gulēšanu vai negulēšanu savā istabā, par drošības sajūtu bērnam, par ātrajām dusmām un bērna garastāvokļa maiņām  - par to visu un daudzām citām niansēm veidojās saruna ar psiholoģi Inesi Vaniņu.

  PII “Priedīte” vadītāja Gita Lancmane mūs iepazīstināja ar Dabas vides estētikas aizrautīgo piedāvājumu viņas vadītajā bērnudārzā – darboties bērniem ar siltām smiltīm, ļaujoties dabiskām sajūtām. Spēt nomierināties, rast prieku darbojoties. Tā ir iespēja mēģināt uzzināt vairāk par bērnu jau no pirmajiem priekšstatiem: vai viņš smiltis ar rociņām tuvina sev, vai gluži pretēji – stumj no sevis projām. Uz šāda veida nodarbībām PII “Priedīte”, gan  pēc iepriekšēja pieteikuma, varēšot doties arī citi bērni, ne tikai viņu bērnudārziņa audzēkņi.

  Šoreiz pasākuma apmeklētājiem bija iespēja pašiem padarboties ar krāsainām smiltīm. Veidot gan apsveikumus, gan aproces, gan monogrammas mums līdzēja pirmskolas skolotāja Sandra Pulkstene. Paldies pasākuma dalībniecēm par interesanto tikšanos un mums atvēlēto laiku.

Laipni gaidām Madonas novada bibliotēkā – 20. jūnijā 17:00!


Sarmīte Radiņa

‌Madonas novada bibliotēkas galvenā bibliotekāre

Array
Array