Piedalies pirmajā nacionālās “Skaļās lasīšanas” sacensībā

Ziņa publicēta 28.09.2017
Ja esi 11 vai 12 gadus vecs, esi drosmīgs un pārliecināts par sevi, Tev patīk izaicinājumi, tad nāc un piedalies pirmajā nacionālās “Skaļās lasīšanas ” sacensībā un kļūsti par Lasīšanas čempionu un Nacionālās bibliotēkas Bērnu direktoru!

Latvijas Nacionālā bibliotēka uzsāk jaunu Skaļās lasīšanas sacensību.

11 – 12 gadus veci skolēni (5.un 6.klase) visā valstī sāk gatavoties aizraujošam pirmās kārtas konkursam savās skolās un bibliotēkās. Nīderlandē  šī sacensība notiek jau vairāk nekā 20 gadus, iesaistot ap miljons bērnu aizraujošā lasīšanas sacensībā. 

LNB Bērnu literatūras centra motivācija uzsākt jaunu lasīšanas kampaņu ir vēlēšanās iemācīt bērniem izvēlēties interesantu literatūru skaļai lasīšanai.  Tā var būt gan “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas” grāmatu kolekcija, gan sen aizmirstas, labas grāmatas, gan tikko iznākuši darbi.

 Madonas novada bibliotēka aicina  ikvienu 5. un 6. klases skolēnu izvērtēt savu lasītprasmi, iepazīties ar sacensības noteikumiem un iesaistīties vēl nebijušā projektā.

“Skaļajai lasīšanai” var pieteikties individuāli vai visa klase, par to informējot reģiona koordinatoru pa t. 64821926, personīgi bērnu literatūras nodaļā vai sūtot vēstuli uz ligafili@inbox.lv līdz 2017. gada 20.oktobrim.

Mēs ceram, ka iesaistīsies ievērojams skaits dalībnieku. Un vai tas nav fantastiski, ja skolēns var sevi saukt par lasīšanas čempionu un konkurēt vietējā, reģionālā un varbūt pat valsts līmenī? Valsts fināla laikā tiks izvēlēts valsts lasīšanas čempions. Uz finālu  tiks uzaicināta visa klase.



Informāciju apkopoja:
‌Līga Fiļipova
‌Bērnu literatūras nodaļas vadītāja