Šopēns Parīzē. Komponista darbnīcā

Ziņa publicēta 04.04.2011
No 4.aprīļa Madonas novada Konferenču zālē apskatāma izstāde "Šopēns Parīzē. Komponista darbnīcā", kas Madonas novada bibliotēkā eksponēta pateicoties Francijas kultūras centram.

Izstāde „Šopēns Parīzē. Komponista darbnīcā” aicina ielūkoties mūziķa pasaulē, laikā, kad Šopēns ierodas Parīzē un dzīvo tā laika mākslinieku apvienību pašā sirdī, kā arī aicina izprast viņa fantastisko mīlestību uz klavierēm un iekļūt komponista darbnīcā, kur tapuši Frederika Šopēna darbi.

Apskatāmie dokumenti liecina par Šopēna daiļrades bagātību un izstaro komponista ģēnija valdzinājumu. Izstāde rīkotaŠopēna Gada 2010 ietvaros, atzīmējot komponista 200. dzimšanas dienu, un tapusi sadarbībā ar Francijas Nacionālo bibliotēku un Cité de la musique.

Izstāde radīta par godu komponista Frederika Šopēna 200.dzimšanas dienai, kas tika atzīmēta 2010.gada 1.martā.

Frederiks Šopēns dzimis 1810.gadā Varšavas hercogistē un ir viens no visu laiku ievērojamākajiem klaviermūzikas autoriem un izpildītājiem. Radījis skaņdarbus tikai klavierēm, lielākā kompozīciju daļa ir solo klavierēm. Visiecienītākās Šopēna formas bija etīdes, mazurkas, noktirnes, polonēzes un valši. (Informācija no Kuldīgas novada muzeja arhīva.)

Aicinām ikvienu interesentu apskatīt izstādi. Īpaši uzrunājam mūzikas skolotājus, kuri bibliotēkas Konferenču zālē laipni aicināti organizēt mūzikas stundas par F.Šopēnu.

Klašu grupām lūgums pieteikties iepriekš, zvanot uz 64821050 vai sūtot e-pastu uz esip@madona.lv.


Daiga Lapiņa
ES informācijas un Uzziņu lasītavas vadītāja