Dalība “CEMEX Iespēju fonds” projektu konkursā

Ziņa publicēta 21.08.2017
Mēs katrs ikdienā esam lēmumu pieņēmēji - cik tie videi draudzīgi vai kaitīgi, un šīs darbības atkarīgas no pieejamās informācijas, zināšanām. Madonas novads ir viens no zaļākajiem Latvijā, un Madonas novada bibliotēka kā informācijas un izglītības iestāde, organizējusi izglītojošas aktivitātes dažādām mērķauditorijām.

Uzklausot apmeklētāju atsauksmes un ierosinājumus, Madonas novada bibliotēka piedalījās  nodibinājuma “CEMEX Iespēju fonds” projektu konkursā un ieguva finansiālu atbalstu mobilo vides spēļu komplekta “Spēlē un zini” izgatavošanai.

Spēļu komplektu veidos tradicionālās spēles Riču-raču un Trāpi mērķī, bet  komplekta novitāti noteiks tas, ka 3  ar Madonas novadu saistīto spēļu saturs  ir bibliotēkas darbinieku kolektīvais autordarbs: Madonas novadu atainojošas puzles,  “Izzini Madonu” un “Šķirosim kopā”.

Spēles būs piemērotas jebkura vecuma spēlētājam un tās spēlējot ikviens  pilnveidos un papildinās zināšanas par apkārtējo vidi, dabas procesiem Madonas novadā, vides saglabāšanu un atkritumu šķirošanu.