Jaunā Ulda Ausekļa grāmata “Piparkūkas īkšķi tur”

Ziņa publicēta 02.11.2017
Ārā līņā, un ik pa brīdim slapjsnidzis ķēmojas. Dvēsele vēl neieziemojas, silst uz labu. Šodien rokās turu jauno Ulda Ausekļa grāmatu “Piparkūkas īkšķi tur” (izdevniecība Annele) , kurā mājo gan pavisam jauni, gan jau lasīti autora Ziemassvētku dzejoļi. Mākslinieces Signes Ērmanes uzburtā tēlu pasaule atdzīvojas kopā ar vārdiem un kā bērnībā gribas kādu rindu mācīties no galvas: “ja nebūtu vecāsmammas/ nebūtu piparkūku/ ja nebūtu piparkūku/ nebūtu eglītes/ ja nebūtu eglītes/ nebūtu Ziemassvētku/ ja nebūtu Ziemassvētku/ ko tad? Jā ko tad?/ es tos izdomātu…-”

  Paldies autoram par dāvāto iespēju domāt un gaidīt svētkus latviskā ģimenē, bērnības pasaulē, kurā atdzīvojas lietas, sajūtas, vārdi, bērnu attīstošā un saudzējošā pasaulē.

 Grāmatā danco piparkūkas, kaķenīte ar tām spēlējas un murrā pie eglītes, sniegpārslas nosēstas uz cepures malas un zvana viena otrai,  īsos mirkļos izdeg brīnumsvecīšu brīnumi, bet Ziemassvētkos visiem – labs prāts, jo, kad deg svecītes, domājam ko labu.

  Kad krēslas stundas izstiepušās garumā, nāciet uz bibliotēku, atveriet jauno mūsu novadnieka Ulda Ausekļa grāmatu, lasiet  un mācieties, lai  Ziemassvētki jūs nepārsteidz!

                                                                                                                                                 Sarmīte Radiņa