Noslēdzies projekts “Veidosim kopīgu Eiropas nākotni Madonā”

Ziņa publicēta 25.11.2017
25.novembrī ar ģimeņu tikšanos “Kultūras mantojuma pielietojums 21.gadsimtā” noslēdzās sabiedrības informēšanas par ES jautājumiem projekts “Veidosim kopīgu Eiropas nākotni Madonā”.

Projekta ietvaros tika realizētas 3 aktivitātes:

  • 8.novembrī tikšanās – diskusija ar žurnālisti, Latvijas Radio un LTV raidījumu vadītāju Sandru Kropu;
  • 8.novembrī ceļojošās izstādes “Zināmās un nezināmās Ziemeļvalstis” atklāšana;
  • 25.novembrī ģimeņu tikšanās "Kultūras mantojuma pielietojums 21.gadsimtā".

Tikšanās – diskusijas laikā ar žurnālisti, Latvijas Radio un LTV raidījumu vadītāju Sandru Kropu. Tikšanās laikā S.Kropa dalījās iespaidos par redzēto, izjusto un pārdzīvoto Ziemeļvalstīs, savu stāstījumu dalot blokos: cilvēks un daba, daba = vērtība, daba = vizītkarte, daba = tradīcija, daba = resursi, daba = izaicinājumi, cilvēks = sabiedrība, Ziemeļvalstis un Latvija. Tikšanās ļāva cilvēkiem salīdzināt dažādus procesus, paražas un dabas vērtības Ziemeļvalstīs un izdarīt secinājumus par to, vai mēs paši novērtējam savu valsti, savas valsts dabu, dabas vērtības, savus cilvēkus un tradīcijas.

Ceļojošās izstādes “Zināmās un nezināmās Ziemeļvalstis” atklāšana pulcēja interesentus, kurus saista daba, ceļošana, Ziemeļvalstis. Izstādē skatāmas 15 planšetes ar vizuālo un tekstuālo materiālu par dažādām aktuālām vides aizsardzības, sociālās drošības un kultūrvēsturiskajām tēmām. Izstāde vērtīga ne vien ar baudāmo vizuālo materiālu, bet arī ar izglītojošo tekstuālo informāciju, kas ietverta gandrīz katrā izstādes planšetē.

Ģimeņu tikšanās “Kultūras mantojuma pielietojums 21.gadsimtā” jeb “Mēs darām tā!” laikā vēlreiz tika pierādīts, ka ir vajadzīgi pasākumi, kurus var apmeklēt dažādu paaudžu pārstāvji, tajā skaitā ģimenes ar pavisam maziem bērniem, justies labi, dalīties pieredzē, satikt citas ģimenes, veidojot bērniem un ģimenēm labvēlīgu vietējo kultūrvidi, nodrošinot vairāku paaudžu informācijas, tradīciju un kultūras paražu apmaiņu.


Visas projekta aktivitātes līdzfinansēja Latvijas Republikas Ārlietu ministrija.

Papildinformācijai

Madonas novada bibliotēka ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju sadarbojas jau 8 gadus, jo 2009.gada 18.decembrī tika parakstīts sadarbības līgums ar Ārlietu ministriju, kura kopš 2010.gada 1.janvāra koordinē Eiropas Savienības informācijas punktu darbību Latvijas pilsētās, tajā skaitā arī Madonā.

Sadarbības ietvaros realizēti jau vairāki projekti: aktivitāšu cikls: „Dažādība vieno ...”, kopprojekts ar Gulbenes un Alūksnes ESIP “Izdzīvos, kas dažādāks!”; kopprojekts ar Limbažu un Valmieras ESIP “Seko EKO”, kā arī citas aktivitātes, kas guvušas finansējumu vai līdzfinansējumu no LR Ārlietu ministrijas.

 
Daiga Poča-Lapiņa
ES informācijas un uzziņu lasītavas vadītāja;
Eiropas Savienības informācijas punkta Madonā koordinatore