Bibliotēkas 95 gadu jubilejas zīmē

Ziņa publicēta 25.04.2018
Atzīmējot Latvijas valsts simtgadi, pateicoties VKKF mērķprogrammas “Latvijai 100” projektu konkursā gūtajam atbalstam, Madonas novada bibliotēkā 11. maijā plkst. 15:00 noritēs pasākumu cikla “Soļi un pakāpieni laikā: paaudžu sarunas bibliotēkā” otrā tikšanās. Šoreiz sarunu tēma ir – kultūra, sarunas dalībnieki – bibliotēku nozares speciālisti: Dace Upīte, Rasma Krievāne, Laura Lubkina un triju paaudžu bibliotekāri.

Ik mirklis, kas aizrit,  nogulsnējas vēsturē. Arī bibliotēkas vēsturē. Ar savu darbu, līdzdalību apkārt notiekošajā mēs paši veidojam vēsturi un esam daļiņa no kopīgā stāsta, pieredzam Latviju tepat un tagad.  Esam mainījušies līdzi laikam.  Tādēļ sarunu laikā satiksim darba kolēģus, kavēsimies atmiņās, gan nopietni, gan jokojot runāsim par atšķirīgo un kopīgo bibliotēku nozarē.

Bibliotēkas darbinieks agrāk – pārzināja grāmatu krājumu un  izsniedza grāmatas lasīšanai, kluss, neievērojams, uztvēra lasītāju kā grāmatu ienaidnieku, pelēcīga, bezstila būtne, visbiežāk – gados veca sieviete.

Mūsdienu bibliotekārs – profesionāls starpnieks starp informācijas pasūtītāju un informācijas piegādātāju, iesaka, zina, kur meklēt un atrast!

Mūsdienu bibliotekārs Madonas novada bibliotēkā –  dzimšanas dienu svin Bibliotēku nedēļā – Pasaules grāmatu un autortiesību dienā!; tiek izvirzīts nominācijai “Laiks Ziedonim!”; ne tikai dienu, bet arī rītus un vakarus pavada bibliotēkā; ne tikai lasa, bet arī pats raksta grāmatas; Ziemassvētkus un Jaungadu svin pie grāmatu eglītes; pat putnu būrīšus gatavo no grāmatām; pat atvaļinājumā steidzas uz darbu!; pieņem darbā lelles un svin tām dzimšanas dienas!

 

Sarmīte Radiņa