Nāc un piedalies projekta “Mūsu mazās bibliotēkas” aktivitātēs!

Ziņa publicēta 01.06.2018
Lai dažādotu bibliotēkas vasaras piedāvājumu ģimenēm, Madonas novada bibliotēkas bērnu literatūras nodaļa uzsāk dalību bērnu grāmatu izdevniecības “Liels un mazs” starptautiskajā lasīšanas veicināšanas projektā “Mūsu mazā bibliotēka”. Izdevniecība tika nominēta 55. Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus prestižajai balvai "Gada labākais bērnu grāmatu izdevējs". Šī ir pirmā reize, kad kāds Latvijas grāmatizdevējs tiek nominēts prestižajai balvai, kuru piešķir, izceļot izdevēju augsto profesionalitāti, ar kādu tie iepriekšējā gadā īstenojuši inovatīvus un intelektuāli augstvērtīgus bērnu grāmatu projektus.

Projektā “Mūsu mazā bibliotēka” ir izdotas sešas bilžu grāmatas (piecas no tām ir Eiropas mazo valodu bilžu grāmatu tulkojumi), kuras bērniem no 4 līdz 8 gadiem tiek piedāvātas lasīt kopā ar pieaugušajiem. Bilžu grāmatas formāts ir īpaši piemērots un saistošs bērniem, kas vēl tikai apgūst un attīsta lasītprasmi.

Interesentus aicinām uz pirmo  tikšanos Madonas novada bibliotēkas bērnu literatūras nodaļā 5. jūnijā plkst.11:00, lai iepazītu projekta grāmatas un kopīgi izlasītu Pšemislava Vehteroviča bilžu grāmatu “Vista vai ola”. Pēc tam, pārrunājot izlasīto un pildot uzdevumus, bērni varēs vēlreiz atgriezties pie grāmatās iepazītajiem varoņiem, dziļāk izprast izlasītos stāstus un pētīt ilustrācijas. Ļausimies radošumam- fantazēsim un zīmēsim. Saturīgi pavadīsim laiku!.

Projekta realizēšanas  laikā būs iespēja tikties ar grāmatu autoriem. Tas ilgs līdz 2019. gada novembrim un to atbalsta Eiropas Savienības programma “Radošā Eiropa” un Latvijas Republikas Kultūras ministrija.

Aicinām Madonas novada PII pieteikties šajā jaunajā, radošajā projektā.

Informācija pa t. 64821926

Lai vairojas lasītprieks!


Līga Fiļipova, MNB BLN vadītāja