Dalība starptautiskajā seminārā “Sadarbība ar sabiedrību“

Ziņa publicēta 31.08.2018
Saskaņā ar Raplas apriņķa publiskās bibliotēkas ielūgumu, laikā no 28.08.2018 līdz 30.08.2018 piedalījāmies starptautiskajā Igaunijas (Rapla), Latvijas (Madona) un Lietuvas (Anīkšči) publisko bibliotēku seminārā “Sadarbība ar sabiedrību“ un Raplas apriņķa bibliotēkas organizētajā profesionālās pilnveides programmā Raplā, Raplas apriņķī, Märjamaa, Kohtla-Nõmme, Sillamē, Rakverē - Igaunijā.

Semināra un profesionālās vizītes programma sagatavota pamatojoties uz Sadarbības līgumu, noslēgtu 2007. gada 10. maijā, Vienošanos pie Sadarbības līguma 2014. gada 16. maijā  par sadarbību bibliotēkzinātnes un informācijas zinātnes jomā un profesionālās pieredzes apmaiņu.

Mērķis - organizēt trīs valstu – Lietuvas–Latvijas-Igaunijas - pieredzes apmaiņu, diskutēt par publisko bibliotēku pakalpojumiem, darba organizāciju un perspektīvām. Dalībai starptautiskajā seminārā sagatavotas uzstāšanās par tēmu: “Sadarbība ar sabiedrību”: pieredze un sadarbība vietējās kopienās un starp bibliotēkām Raplas, Madonas  un Anīkšču  apriņķos,  jauni bibliotēku pakalpojumi. 

Tika apmeklētas bibliotēkas - Alu filiāles bibliotēka, Kabalas bibliotēka, Märjamaa pašvaldības bibliotēka, Sillamē pilsētas bibliotēka un Kehtna bibliotēka, iepazīstoties ar Igaunijas bibliotēku darbu.

Programmas ietvaros apmeklētas Igaunijas kultūrtvēsturiskās vietas - Sulu ciemata iniciatīvas centrs,  Kohtla-Nõmmes mazpilsētas Igaunijas raktuvju muzejs, Sillamē pilsētā, slavenā igauņu klasiskās un reliģiskās mūzikas komponista Arvo Pärta  dzimtā vieta Rakvērē.

Programmas ietvaros piedalījāmies Apaļā galda diskusijā "Jauni izaicinājumi bibliotēkās", kā arī dalījāmies pieredzē individuālās sarunās ar lietuviešu un igauņu kolēģiem.

Iegūtā informācija tiks pārrunāta darba sanāksmē un reģiona publisko bibliotēku darbinieku  seminārā, akcentējot pieredzi bibliotēku iekārtošanā, izstāžu veidošanā, novadpētniecības materiālu popularizēšanā, krājuma iekārtošanā, pieredzi darbā ar jaunatni, brīvprātīgā darba organizāciju bibliotēkā. Tiks izvērtēta labākās pieredzes pārņemšana ikdienas darbā un pasākumu organizēšanā.

Paldies Igaunijas kolēģiem par uzaicinājumu un brīnišķīgo programmu!


Madonas novada bibliotēkas direktore
Imelda Saulīte

Alu filiāles bibliotēkas apmeklējums
Alu filiāles bibliotēkas apmeklējums
Kabalas bibliotēkas apmeklējums
Kabalas bibliotēkas apmeklējums
Märjamaa pašvaldības bibliotēkas apmeklējums
Märjamaa pašvaldības bibliotēkas apmeklējums
Raplas apriņķa mēres uzruna
Kultūras programma Raplā
Sillamē pašvaldības apmeklējums
Sillamē pilsētas bibliotēkas apmeklējums;
apaļā galda diskusija “Jauni izaicinājumi bibliotēkās”
Slavenā igauņu klasiskās un reliģiskās mūzikas komponista Arvo Pärta  dzimtā vieta Rakvērē
Kehtnas bibliotēkas apmklējums