Spēļotavai būt!

Ziņa publicēta 02.01.2019
Spēlējot galda spēles tiek attīstītas sociālās prasmes - kā sadarboties ar citiem spēles dalībniekiem, kā izprast morāles normas un būt godīgam, stiprināts ģimeniskums, attīstīts intelekts un radošums. Viena no svarīgākajām prasmēm, ko iemāca spēles ir spēja sekot noteiktām instrukcijām un noteikumiem. Turklāt spēles parāda, ka ievērojot noteikumus, iespējams uzvarēt.

2018. gada rudenī bērnu literatūras nodaļa  ikvienu aicināja piedalīties aptaujā, lai noskaidrotu  vai bibliotēkā būtu vajadzīga spēļotava.  Aptaujā piedalījās 93 respondenti: 78% vecāku vai vecvecāku, 11% 1.-4. klašu skolēni un 11% 5.-9. klašu skolēni. Uz jautājumu “Vai bibliotēkā vajadzīgas galda spēles?” visi respondenti  viennozīmīgi atbildēja - "jā"!  Paldies par ierosinājumiem un priekšlikumiem:

o   mūsu klienti vēlētos lasīt grāmatas bibliotēkas mājas lapā;

o   modernākus datorus;

o   plašāku zonu dažādām aktivitātēm;

o   vairāk ilustratīva materiāla par jaunākajām grāmatām;

o   medijpratības nodarbības (e - grāmatu lasīšanu) u.c.

Šī gada 12. janvārī plkst. 11:00 ikvienu interesentu aicinām atnākt uz Madonas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļu, lai piedalītos  2019. gada pirmajā aktivitātē - Spēļotavas atklāšanā!  Iepazīsim daudzas aizraujošas galda spēles, mācīsimies tās spēlēt!  Mūsu īpašie viesi - Gruntes: Arvis, Sigita, Laimrota, Teiksma.

Noliksim malā telefonus, ļausimies bērnišķīgam atklāsmes priekam un jautrībai! 

Gūsim pozitīvas emocijas!
 

Bērnu literatūras nodaļas vadītāja
Līga Fiļipova