Eseju konkursa rezultāti

Ziņa publicēta 12.05.2011
5.-7., 8.-9. un 10.-12. klašu grupu audzēkņiem Madonas novada bibliotēka piedāvāja iesaistīties eseju konkursā: „Madona un es”. Veiksmīgākie darbi, to fragmentiņi tika izmantoti trešajā sarunu vakarā, kas bija veltīts Madona ielām, kas nosauktas rakstnieku vārdos.

Paldies Hipotēku bankai, kas atbalstīja konkursa uzvarētājus ar balvām – interesantiem pulksteņiem, kuros laiku rāda monētiņu veidoti cipari un lietussargiem ar bankas logo.

Interesantu noskaņu vai pilsētā realizējamu ideju autori saņēma MNB pateicības par piedalīšanos konkursā. MNB žūrijas (D. Puķīte, D. Lapiņa, L. Fiļipova, S. Radiņa) vērtējums varbūt atšķiras no skolotāju priekšstatiem par to, kā audzēkņi raksta literatūras stundās, kādi viņi ir ikdienā, ar kādu zināšanu bāzi utt., bet tādēļ jau ir konkursi, kuros citiem vairāk, citiem mazāk paveicas, laimējas.

Vērtējums vienmēr būs subjektīvs, jo – cik cilvēku, tik viedokļu. Šoreiz mūs vairāk saistīja vārdi: „pēc manām domām...”, „Madona man nozīmē...”, „es Madonā jūtos...”, „es Madonā lepojos ar...” vai „es Madonā vēlos...”, ne literāras un gramatiskas pareizības vai vietu, objektu uzskaitījumi.

Konkursa rezultātus iespējams aplūkot ŠEIT.



S. Radiņa
Madonas novada bibliotēkas vecākā bibliotekāre