Bibliotēka Muzeju naktī

Ziņa publicēta 16.05.2011
14.maijā Madonas novada bibliotēka solidarizējās ar savu kaimiņu - Madonas novadpētniecības un mākslas muzeju - un vakara stundās bija atvērta, tādējādi iekļaujoties Muzeju nakts aktivitātēs.

Visus bibliotēkas naksnīgos viesus sagaidīja populārā bērnu grāmatu varone Pepija Garzeķe, uzdodot atjautības jautājumus par un ap grāmatām un liekot izrunāt dažādus "mēles mežģus", tādējādi radot jautrību un prieku ikviena apmeklētāja sirdī.

Konferenču zālē bija apskatāma fotogrāfiju izstāde "Foto ar SMENU", atklājot brīnišķīgus dabas skatus. Jāteic, ka daudzās fotogrāfijās autors ietvēris koku elementus, tādējādi atspoguļojot lielāko Latviajs lepnumu, vērtību un daili.

Uzziņu lasītava šajā vakarā bija pārtapusi par spēļu istabu, kur ikviens varēja atrast sev tīkamu galda spēli. Vakara gaitā izvirzījās iecienītāko spēļu TOP3: ALIAS, cirks un dambrete. Taču spēki tika izmēģināti pie visām galda spēlēm.

Bērnu literatūras nodaļā nodarbi rada gan mazie, gan lielie, spēlējot dažādas burtu spēles un būvējot LEGO pilsētiņu. No mazajiem Lego klucīšiem kopīgiem spēkiem tika uzbūvēta milzīga lielpilsēta.

Nakts gaitā visiem mūzikas cienītājiem bija iespēja sekot līdzi Eirovīzijas 2011 fināla tiešraidei.

Kopumā bibliotēku šajā naktī apmeklēja ļoti pašs interesentu loks - gan lieli gan mazi, gan madonieši, gan iebraucēji, gūstot pozitīvas emocijas un saturīgi pavadot vakaru.


Daiga Lapiņa
ES informācijas un Uzziņu lasītavas vadītāja

Array
Array
Array
Array