Zaļo ideju laboratorija

Ziņa publicēta 19.05.2011
3.jūnijā plkst. 10:00 aicinām visus bērnus, jauniešus, vecākus, vecvecākus un ikvienu interesentu uz Madonas novada bibliotēku un zaļo zonu pie tās, lai iesaistītos radošajās darbnīcās „Zaļo ideju laboratorija” un kopīgi aizsāktu Madonas pilsētas 85 gadu jubilejas svinības.

Svētkus atklāsim kopā ar Madonas novada domes pārstāvjiem, aplūkosim bērnu un jauniešu radošos apsveikumus savai pilsētai, piereģistrēsimies dalībai radošajās darbnīcās un sāksim svinēt svētkus.

Svētku gaitā būs iespēja iepazīties ar karavīra profesiju, par ko pastāstīs Zemessardzes 25.Kājnieku bataljona pārstāvji, būs iespēja arī pašiem iejusties karavīra „ādā” un izbaudīt citas privilēģijas, ko ikdienā sniedz karavīra profesija.

Šogad sagatavotas 4 radošās darbnīcas: „Zemes dzīļu bagātība”, „Pie zāļu sieviņas”, „Stiprais, veiklais, drosmīgais” un „Mana Madona pēc 15 gadiem”, kurās dalībniekiem būs jāizmato pirkstu veiklība un fiziskā izveicība, prāta asums un radošās prasmes, kā arī jāpielieto jau uzkrātās zināšanas vai tās jāpapildina iepazīstot un atpazīstot bioloģisko daudzveidību visos tās līmeņos, atšifrējot Eiropas Savienības dalībvalstu kontūras un mēģinot tās atrast kartē. Kā ierasts, neiztrūks arī āķīgu jautājumu, bet pats galvenais, visas dienas garumā mūs sagaidīs jautrība, pozitīva atmosfēra un neizsīkstoša svētku sajūta.

Ikviens, kurš aktīvi iesaistīsies visās radošajās darbnīcās, noslēgumā piedalīsies izlozē „Veiksminieks”, iegūstot vērtīgas balvas, kas sarūpētas ar Eiropas Komisijas finansiālo atbalstu.

Arī šogad neiztrūkstoša svētku sastāvdaļa būs diskošana kopā ar draugiem un atraktīvajiem svētku viesiem, un kāds jaunums – kopīga zupas baudīšana.



Radošās darbnīcas „Zaļo ideju laboratorija” tapušas projekta „Europe Direct” ietvaros, saņemot finansējumu no Eiropas Komisijas.

Visu dienu darbosies arī piepūšamā atrakcijas, tiesa gan, tās būs pieejamas par maksu.

Svētku programmu iespējams aplūkot ŠEIT.

Daiga Lapiņa
ES informācijas un Uzziņu lasītavas vadītāja;
Europe Direct informācijas centra Gulbenē Madonas filiāles vadītāja