Labu labā grāmata: lasām kopā ar autoru

Ziņa publicēta 24.09.2019
Bibliotēkas pamatvērtība ir grāmata, bērnu literatūras nodaļas galvenais uzdevums- lasīšanas kā personību attīstošas pamatvērtības veicināšana. Nora Ikstena ir teikusi: “Patiesi izlasīta grāmata ir kā īsts draugs, kā mīlestība, kā tuvs cilvēks. Satikt savu grāmatu, tas ir kā satikt tuvu cilvēku – tu kādu laiku dzīvo ar to. Manā uztverē laba grāmata ir tā, kas attiecīgajā dzīves brīdī tev kaut ko māca, palīdz, tevi izceļ varbūt no kāda akača vai parāda kādu skaistu perspektīvi, skaistu nākotnes vīziju.”

  Pateicoties VKKF finansiālajam atbalstam no 17.septembra līdz 2.novembrim Madonas novada bibliotēkā tiek realizēts projekts “Labu labā grāmata- lasām kopā ar autoru”. Projekta pamatideja-   tiekoties ar autoriem,  iepazīstināt un radīt interesi jauniešos par latviešu  literatūras  daudzveidību.

    Programmā “Labu labā grāmata- lasām kopā ar autoru” iekļauti autori dažādām mērķauditorijām.

    Pašus jaunākās lasītājus aicinām uz tikšanos 11.oktobrī plkst.12:40 Ļaudonas vidusskolā ar Agnesi Aizpurieti, grāmatu “Trakā lapsa” un “Trakā lapsa ceļo” teksta un ilustrāciju autori.

   Vidējā vecuma skolēnus aicinām uz tikšanos 26.septembrī plkst.12:00 Madonas novada bibliotēkā ar Vanagu Agnesi, grāmatas “ Plastmasas huligāni” autori, bet 3.oktobrī plkst.11:45 Praulienas pamatskolā ar Liliju Berzinsku, grāmatu ”Ziloņu dārzs’, “Pļavas pasakas”, “Skelets skapī” u.c. autori.

   Jauniešiem piedāvājam iepazīties ar jaunajām rakstniecēm- 17.septembrī plkst.11:30 MVĢ tikties ar Aneti Felkeri, grāmatas “Zēns, meitene, internets un gadījums” autori, bet 11.oktobrī MVĢ ar Agnesi Zarāni un viņas grāmatu “Slīdošās kāpnes”.

  2. novembrī ikvienu interesentu aicinām atnākt uz Madonas novada bibliotēkas bērnu literatūras nodaļu, lai tiktos,kopīgi lasītu un apspriestu  Artura Balta “Šausmīgās pasakas”.


Līga Fiļipova, 

MNB bērnu literatūras nodaļas vadītāja, 

t.: 64821926