Aktuāli jūnijā

Ziņa publicēta 01.06.2011
3.jūnijā plkst. 10:00 aicinām visus bērnus, jauniešus, vecākus, vecvecākus un ikvienu interesentu uz Madonas novada bibliotēku un zaļo zonu pie tās, lai iesaistītos radošajās darbnīcās „Zaļo ideju laboratorija” un kopīgi aizsāktu Madonas pilsētas 85 gadu jubilejas svinības.

Šogad sagatavotas 4 radošās darbnīcas: „Zemes dzīļu bagātība”, „Pie zāļu sieviņas”, „Stiprais, veiklais, drosmīgais” un „Mana Madona pēc 15 gadiem”, kurās dalībniekiem būs jāizmato pirkstu veiklība un fiziskā izveicība, prāta asums un radošās prasmes, kā arī jāpielieto jau uzkrātās zināšanas vai tās jāpapildina iepazīstot un atpazīstot bioloģisko daudzveidību visos tās līmeņos, atšifrējot Eiropas Savienības dalībvalstu kontūras un mēģinot tās atrast kartē. Kā ierasts, neiztrūks arī āķīgu jautājumu, bet pats galvenais, visas dienas garumā mūs sagaidīs jautrība, pozitīva atmosfēra un neizsīkstoša svētku sajūta.

Radošās darbnīcas „Zaļo ideju laboratorija” tapušas projekta „Europe Direct” ietvaros, saņemot finansējumu no Eiropas Komisijas. Plašāku informāciju skatīt ŠEIT.

14.jūnijā izbrakumseminārs Madonas, Cesvaines, Ērgļu, Lubānas un Varakļānu novadu bibliotēku darbiniekiem.

Konferenču zālē:

Vēl līdz jūnija vidum apskatāma izstāde „Foto ar Smenu”;

Jūnija otrajā pusē, sadarbībā ar LNB tiks eksponēta izstāde „Zudusī Latvija”.

Abonementā:

Izstāde: „DOD ROKU RĪTAUSMAI”

Dagnijai Zigmontei 80

Izstāde: „ESI GAIDĪTS MADONĀ”

Uzziņu lasītavā:

Izstāde: „Atpazīstam Madonu dzejā!”;

Bērnu literatūras nodaļā:

* Grāmatu izstāde „Nāc, nākdama zāļu diena”

Eiropas Savienības informācijas lasītavā (ESIP, EDIC filiālē):

* Izstāde „Enerģētika – klimata pārmaiņas un bioloģiskā daudzveidība”.