Radošās darbnīcas bērniem

Ziņa publicēta 07.06.2011
3.jūnijā ar pasākumu bērniem „Zaļo ideju laboratorija” pie Madonas novada bibliotēkas tika atklātas Madonas pilsētas 85 gadu jubilejas svinības. 

Bērniem saprotamā veidā aktualizējot bioloģiskās daudzveidības nozīmību, svētku organizatori un radošo darbnīcu vadītāji bija ietērpušies dažādu koku, augu, ogu un putnu tērpos. Par tērpiem pateicība jāizsaka Inesei Mailītei un viņas palīgiem.

Svētki tika atklāti ar deju grupas Alians priekšnesumu un nelielu ludziņu pēc Margaritas Stārastes pasakas „Kas notiek Dižmežā?” motīviem.

Pēc nenopietna ievada tika dots vārds Madonas novada domes priekšsēdētājam Andrejam Ceļapīteram, akciju sabiedrības „Balta” Madonas filiāles vadītājai Maijai Kantānei un Madonas novada bibliotēkas direktorei Imeldai Saulītei.

Madonas pilsētai no Madonas novada bibliotēkas dzimšanas dienā tika pasniegta dāvana – bibliotēkas organizētā pasākumu cikla „Tepat ir viss. Madonai – 85” ietvaros apkopotie materiāli par Madonā esošajām – autoru vārdos nosauktajām ielām. Mūsu pilsētā tādas ir septiņas: Alunāna, Ausekļa, Blaumaņa, Poruka, Pumpura, Raiņa un Veidenbauma ielas. Jāatzīmē, ka pasākumu cikls ir pilnīga Madonas novada bibliotēkas vecākās bibliotekāres Sarmītes Radiņas iniciatīva, kurā tika ieguldīts liels daudzums enerģijas, izdomas un pacietības.

Pēc iepazīstināšanas ar svētku programmu un radošo darbnīcu norises vietām visi tika aicināti reģistrēties, saņemt posmu kartes un iesaistīties visās radošajās darbnīcās:

  • Darbnīcā „Zemes dzīļu bagātība” bija jāatpazīst dažādi ieži un minerāli, bija iespēja iejusties podnieka ādā un izgatavot māla vai plastilīna pogas vai traukus. Šajā pašā darbnīcā tika piedāvāta iespēja salikt Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu puzli un atminēt ES dalībvalstu nosaukumus.
  • Radošajā darbnīcā „Pie zāļu sieviņas” ikviens varēja mēģināt pēc garšas, smaržas, taustes un izskata atpazīt dažādas dabas veltes.
  • Darbnīcā „Stiprais, veiklais, drosmīgais” bija iespēja tuvāk iepazīties ar karavīru ikdienu, aplūkot ieročus un pārējo karavīra ekipējumu, pārbaudīt savu veiklību, izveicību un spēku.
  • „Mana Madona pēc 15 gadiem” bija radošā darbnīca, kurā ikviens varēja izgatavot ziedus no dažnedažādiem materiāliem, uzrakstīt novēlējumu pilsētai 85 gadu jubilejā vai izkrāsot dažādas dabas veltes.

Vēl vienu radošo darbnīcu bija sarūpējusi akciju sabiedrība „Balta”, kuras viena no darbības prioritātēm ir zaļā domāšana.

Kad ikviens interesents bija izgājis radošās darbnīcas, visi varēja iesaistīties disko „Par zaļu pat vēl zaļāks…”, ko atraktīvi un enerģiski vadīja Madonas bērnu un jauniešu centra skolotāja Nadja Niedrīte, izspēlējot jautras spēles ar dejas elementiem.

Svētku noslēgumā notika izloze „Veiksminieks”, kurā piedalījās ikviens, kurš izgāja visas radošās darbnīcas un iemeta savu posmu karti izlozes kastē, un kopēja skābeņu zupas ēšana.

Pasākums tapis Europe Direct projekta ietvaros, saņemot finansiālu atbalstu no Eiropas Komisijas.


Daiga Lapiņa
ES informācijas un uzziņu lasītavas vadītāja;
Europe Direct informācijas centra Gulbenē Madonas filiāles vadītāja

Array
Array
Array