Novadu bibliotekāru izbraukumseminārs

Ziņa publicēta 15.06.2011
Otrdien, 14.jūnijā Madonas, Cesvaines, Ērgļu, Lubānas un Varakļānu novadu bibliotēku darbinieki devās izbraukumseminārā uz Tukuma novadu, lai, apmeklējot Tukuma novada bibliotēkas, gūtu jaunus iespaidus un pozitīvu pieredzi  turpmākajam darbam.

Izbraukumsemināra laikā bibliotēku darbinieki viesojās krāšņajā Tumes pagasta bibliotēkā, ko caurstrāvoja bibliotēkas vadītājas mākslinieciskais gars un gaumīgā stila izjūta.

Pūres pagasta bibliotēkā valdīja sirsnība un mājīgums, bibliotēkas darbinieces papildus saviem ikdienas pienākumiem profesionāli iejutās arī gida lomā, novadot ekskursiju pa Pūres alpināriju, iepazīstinot ar plašu koku, krūmu un puķu sugu dažādību. Tika apmeklēta arī netālu esošā SIA „Pure Chocolate”, kas īpaši specializējusies trifeļu ražošanā.

Tālāk ceļš veda uz Tukuma bibliotēku, kas pārsteidza ar greznību, moderno iekārtojumu un plašumu. Savukārt, Milzkalnes bibliotēkā valdīja kultūrvēsturiska aura – tā atrodas brīnišķīgā vietā - Šlokenbekas muižas kompleksā.

Pēc izbraukumsemināra nopietnās daļas, protams, neizpalika arī iepirkšanās Ragaciema zivju tirgū un sasveicināšanās ar jūru.



Daiga Lapiņa
ES informācijas un Uzziņu lasītavas vadītāja