EDIC aktivitātes Madonā

Ziņa publicēta 02.03.2021
Madonas novada bibliotēka, Europe Direct informācijas centra (EDIC) Gulbenē Madonas informācijas punkts piedāvā informāciju par Eiropas Savienību ikvienam interesentam par visdažādākajiem jautājumiem apmeklējot tīmekļvietni https://biblioteka.madona.lv/lv/eiropas-savieniba un https://biblioteka.madona.lv/lv/interneta-resursi, kur apkopota informācija no dažādiem avotiem.

 Šī gada aprīlī noslēdzas Eiropas Komisijas informācijas punktu projekta aktivitāšu periods.

Janvārī  notika  interaktīva nodarbība- motivācijas stunda skolēniem “Domājam zaļi”. Ar mērķi  ieinteresēt bērnus pievērsties zaļākam dzīvesveidam.  Tiešsaistes platformā “Zoom” Barkavas pamatskolas 6.klases skolēniem notika interaktīva stunda, kurā skolēni ne tikai iepazinās ar sagatavoto prezentāciju par zaļo domāšanu, bet arī paši piedalījās spēlē “Domā zaļi- dzīvo zaļi”.

Februārī, pateicoties Francijas institūtam Latvijā, uz Madonas novada bibliotēkas konferenču zāli atceļoja interaktīva izstāde “France eMotion”. Satiekoties fotogrāfijai un digitālajai animācijai, izstāde " France eMotion" rada vēl nebijušu pieredzi un aizved skatītājus pārsteidzošā ceļojumā, kas ļauj atklāt apbrīnojamo Francijas kultūras mantojuma bagātību. Četri fotogrāfi no četrām dažādiem kontinentiem (Išola Akpo no Beninas, Edu Monteiro no Brazīlijas, Deivids Skaliols no ASV un Lurdesa Segade no Spānijas) ir apceļojuši Franciju ar fotokameru rokās, lai piedāvātu jaunu skatījumu uz Francijas kultūras mantojumu! Lai arī klātienē izstāde vēl nav apskatāma, tā savu ceļojumu pie skatītājiem ir sākusi ar sociālo tīklu palīdzību. Pasākums “Francijas emocijas” noritēja sociālajos   tīklos https://www.facebook.com/EDICgulbene un https://www.facebook.com/MadonasBIB , kur varēja skatīt  gan šīs izstādes fotogrāfijas, gan Francijas institūta Latvijā Kultūras un audiovizuālās nodaļas Komunikācijas un partnerības dienesta pārstāves Ditas Podskočijas video uzrunu. Pasākuma ietvaros notika viktorīna “Francija mūsdienu Eiropā”. Viktorīnas jautājumi skāra gan Francijas politiku, gan tās vēsturi un kultūru. Dalībniekiem, meklējot atbildes uz viktorīnas jautājumiem, bija iespēja uzzināt jaunus faktus par Eiropas Savienības dalībvalsti Franciju, kura 2022.gada janvārī- jūnijā būs prezidējošā Eiropas valsts.

Savukārt martā, EDIC Madonā piedāvās digitālās aktivitātes. No 22.-26.martam notiks “Digitālā nedēļa 2021 Madonā”, kad runāsim par digitālā satura veidošanu sociālajos tīklos, datu aizsardzību un privātuma politiku. Sociālo tīklu lietotāji ar video rullīšu palīdzību varēs apgūt bibliotēkas elektroniskā kataloga, 3td- EGRĀMATU lietošanu un atsvaidzināt, vai no jauna iegūt zināšanas  par datora klaviatūras gudru izmantošanu. Pusaudžiem un jauniešiem piedāvāsim viktorīnas vietnē Quiz Maker.

Arī aprīlī notiks aktivitāte, kad skolu jauniešiem būs iespēja piedalīties  meistarklasē “Veiksmīgs uzņēmums- ar ko sākt?”

EDIC Madonā mērķis ir nodrošināt visiem iedzīvotājiem viegli pieejamu informāciju par dažādām Eiropas Savienības darbības jomām, Eiropas dalībvalstīm un aktuāliem jautājumiem. Savos pasākumos runājam par tēmām, kas ir aktuālas vietējās kopienas iedzīvotājiem un tēmām, kas ir svarīgi nozīmīgas Eiropas kontekstā.
Aicinām piedalīties!

Dacīte Tomiņa
Pakalpojumu nodaļas vadītāja

 

 

 

 

 

Izstāde
Izstāde
Izstāde
Izstāde
Izstāde