"Dzimtu pētniecība- izziņas piedzīvojums II"

Ziņa publicēta 08.09.2021
Madonas novada pašvaldības Izglītības programmu projektu konkursā 2021 Madonas novada bibliotēka guva atbalstu projektam “Dzimtu pētniecība- izziņas piedzīvojums II”. Projektā aicināts pieteikties ikviens, kuram interesē savas dzimtas saknes. Kā meklēt un kā labāk atrast informāciju tālākai pētniecībai, kā gūt zināšanas par ciltskoka veidošanai izmantojamām programmām.

To visu stāstīs un rādīs populāri dzimtu pētnieki Latvijā -  Biruta Eglīte  - rakstniece publiciste plašās Spridzānu dzimtas, kuras atzari ir arī mūsu reģionā, pētniece;  Egils Turss  vortāla  "Ciltskoki.lv" izveidotājs un vadītājs, interneta vides pazinējs.  Būs iespēja katram  iesaistīties un ar savu pieredzi brīvā mikrofona formātā dalīties nododot zināšanas citiem- par kapakmeņu  izpēti, par paveikto māju vēstures un tur dzīvojošo  izpētē u.c. svarīgiem izpētes jautājumiem    

 

Pirmā nodarbība 25.septembrī  plkst.10.00 Madonas novada bibliotēkā  Skolas ielā 12, Madonā

 Tikšanās ar rakstnieci, publicisti, dzimtas pētnieci  Birutu Eglīti.

Biruta Eglīte vairāku gadu mērķtiecīgā darbā apzinājusi vairāk nekā tūkstoš Spridzānu dzimtas pārstāvjus astoņās paaudzēs, aizrokoties dzimtas saknēs līdz pat 18. gadsimta beigām un apvienojot vairāk nekā 150 uzvārdus. Liela daļa Spridzānu pulcējušies arī vairākos dzimtas salidojumos. Savstarpēji iepazīstoties un satuvinoties, nācies atskārst, cik interesantām personībām bagāts ir radu pulks.

 Lūgums iepriekš pieteikties! Tel. 64821268, 64820912 vai rakstot, dacite.tomina@madona.lv

Atgādinām, ka apmeklētājiem kopā ar personu apliecinošu dokumentu jāuzrāda derīgs COVID-19 sertifikāts.