Janvāris Madonas novada bibliotēkā

Ziņa publicēta 04.01.2022
Pasākumi un izstādes janvārī Madonas novada bibliotēkā.

Konferenču zālē

  • Guntas Sanderes austo paklāju izstāde “Kad daba un audekls satiekas”.

No 6. janvāra līdz 5.februārim Madonas novada bibliotēkas konferenču zālē aicinām aplūkot  Guntas Sanderes austo paklāju izstādi "Kad daba un audekls satiekas". Tās ir krāsu spēles, kas ieraudzītas pa logu, atgriežoties bērnības zemē. Tās skatāmas fotogrāfijās un paklājos. Iepriekš sazinoties ar autori (tel. 26234456),  austos darbus būs iespējams arī iegādāties 5.februārī.

Bērnu literatūras nodaļā

Izstāde “Svētku laiks”

 Bērnu literatūras nodaļā līdz 29. janvārim apskatāma Madonas novada interešu izglītības pulciņu audzēkņu darbu izstāde “Svētku laiks”, kas veltīta divām skaistām jubilejām - Madonas BJC 55. un Bērnu literatūras nodaļas 70.dzimšanas dienai. Bērni radījuši īstus mākslas darbus no māla, koka, papīra, krāsainajām smiltīm un citiem materiāliem. Piemēram, no vates kociņiem veidotas sniegpārsliņas, kartona sienas dekori un citas neparastas lietas.

  • Animācijas un audio pasakas Ivetas Brikmanes stāstu grāmatām “Septiņi stāsti par notiņām” un “Pa pēdām notiņām”

            2021.gada nogalē Madonas novada bibliotēka saņēma mūzikas skolotājas Ivetas Brikmanes sadarbības piedāvājumu- iespēju iepazīstināt bērnus un pieaugušos ar notīm vienkārši un saprotami.   Pateicoties VKKF  mērķprogrammas “KultūrELPA” atbalstam ir tapis projekts “Animācijas un audio pasakas Ivetas Brikmanes stāstu grāmatām “Septiņi stāsti par notiņām” un “Pa pēdām notiņām”. Projekta ietvaros ir radītas septiņas izglītojošas animācijas filmas par septiņām notīm un sešpadsmit audio pasakas par mūzikas teoriju. Šī materiāla pamatmērķis ir padarīt mūzikas teoriju daudz vienkāršāku, saprotamāku un uztveramāku, pasniedzot to bērniem saprotamā valodā.

   Katrai notij ir izveidots savs vizuāls tēls ar savu raksturu un personību.  Arī krāsa notīm nav izvēlēta nejauši. Visas daļiņas uz zemeslodes vibrē kādā noteiktā frekvencē. Pat, ja mēs to neredzam un nedzirdam. Katrai skaņai un krāsai ir sava frekvence. Tā nu ir sagadījies, ka mums zināmās notis vibrē varavīksnes krāsu frekvencēs.

  No 03.01.-31.01. aicinām apmeklēt  Madonas novada bibliotēkas bērnu literatūras nodaļu un noskatīties animācijas filmiņas par 7 notiņām!

 Pirmskolas izglītības iestādēm piedāvājam filmiņu skatīšanos un klausīšanos savā bērnudārzā, klašu  kolektīvos apmeklējumus pieteikt pa t. 64821926 bibliotēkas darba laikā.  

Vairāk par projektu, mācību materiāliem stundām un nodarbībām -https://skangrams.lv/ .

Piedāvājam apskatīt tematiskās grāmatu izstādes :

  • “-dzejolī kā puķē dvašot”- Jānim Sirmbārdim -85 / uzziņu lasītavā
  • “Francijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē” / ES informācijas un uzziņu lasītavā
  • “Skrējiens bezgalībā”- Egilam Lukjanskim -85 / abonementā
  • “Jo nobeidzis uzvaras savas, uz mājām nu Pulkvedis nāk”(E.Virza)- Oskaram Kalpakam - 140 / abonementā
  • “Patiesu dzīvesstāstu Ducis” – Laimai Kotai -60 / abonementā
  • “Bērnu un jauniešu lasītākās grāmatas 2021.gadā” / bērnu literatūras nodaļā
  • “Mazs rūķītis mīt manī

Un reizēm raksta viņš.

Viņš raksta, raksta, raksta…” -Vitautam Ļūdēnam -85 / bērnu literatūras nodaļā

 

 

Informāciju apkopoja

Madonas novada bibliotēkas

Pakalpojumu nodaļas vadītāja

Dacīte Tomiņa