Noskaidrots Madonas reģiona “Skaļās lasīšanas-2022 ”sacensību čempions!

Ziņa publicēta 10.06.2022
3. jūnijā Madonas pilsētas svētki sākās ar reģiona “Skaļās lasīšanas-2022” sacensību finālu. Piekto reizi Madonas novada bibliotēkā pulcējās labākie lasītāji no 9 reģiona skolām: Cesvaines, Ērgļu, Madonas pilsētas un Varakļānu vidusskolām, Kusas un Degumnieku pamatskolām, lai cīnītos par “Skaļās lasīšanas-2022 ”sacensību čempiona titulu. Muzikālu sveicienu sacensību dalībniekiem bija sagatavojuši PII “Kastanītis” bērni un audzinātājas, lasīšanas un grāmatas nozīmīgumu katra cilvēka dzīvē savā uzrunā uzsvēra Madonas novada Domes priekšsēdētāja vietnieks Zigfrīds Gora, veiksmīgu startu ikvienam dalībniekam novēlēja Madonas novada bibliotēkas direktore Imelda Saulīte.

Novadnieces Ilzes Indrānes jubilejas gadā ar fragmentu no grāmatas “Tipsis, Topsis un Tedis” klātesošos iepriecināja Praulienas pamatskolas teātra pulciņš “Burvis”

(vadītāja Vija Miška).

   Lasītājus vērtēja kompetenta pieaugušo  un jauniešu žūrija- iepriekšējo gadu lasīšanas čempioni: Liene Feldberga ( 2018.g.), Patriks Brūders ( 2020.g.) un Linda Dubrovska (2021.g.).

Paziņojot “Skaļās lasīšanas-2022”sacensību rezultātus, žūrija uzsvēra, ka šogad piedalījās mazāks dalībnieku skaits, bet lasīšanas līmenis bija augstāks un  iegūto punktu starpība neliela.

    Jauniešu žūrijas simpātiju balvu ieguva  Una Sipčenko ( sk. Evita Punovska)  no Ērgļu vidusskolas.

3.vieta- Reinim Strodam ( sk. Maruta Putāne- Ērgle) no Degumnieku pamatskolas,

2.vieta Marselam Liepiņam ( sk. Ilona Sāre) no Kusas pamatskolas,

Madonas reģiona  čempions- Dāvis Dūda ( sk. Ingrīda Melne sacensībām sagatavojusi arī pirmo, 2018. gada reģiona čempioni Laimu Melni)  no Varakļānu vidusskolas.

 Līga Fiļipova, MNB BLN vadītāja, 64821926