Iesaistāmies pilsētas svētkos

Ziņa publicēta 02.06.2023
Šodien Madonas novada bibliotēka un Europe Direct Gulbenē pakalpojumu norises vieta Madonā iesaistījās Madonas pilsētas svētku norisē. Rīta pusē visus svētku viesus priecēja pirmsskolas izglītības iestādes “Priedīte” bērnu priekšnesumi.

Vēlāk Bērnu literatūras nodaļā notika Skaļās lasīšanas sacensību Madonas reģiona fināls, kurā piedalījās 13 dalībnieki no 8 skolām. Šo pasākumu rīko Latvijas Nacionālā bibliotēka kopā ar citām bibliotēkām un skolām, lai sekmētu interesi par lasīšanu un grāmatām, kā arī saliedētu bērnus kopīgām lasīšanas aktivitātēm.

Sīvā cīņā par šī gada čempioni kļuva Evelīna Vulāne no Varakļānu vidusskolas ar savu aizrautīgo lasījumu no Dzintara Tilaka grāmatas “Šausmiņa”. Viņa septembrī dosies uz valsts finālu Rīgā, lai cīnītos ar labākajiem no visas Latvijas!

Otro vietu ieguva Katrīna Kukāre no Kalsnavas pamatskolas ar emocionālo lasījumu no Ilzes Skrastiņas grāmatas “Kā iet pa skolu? Normāli”.

Trešajā vietā Rolands Druvaskalns no Madonas pilsētas vidusskolas ar humora pilno lasījumu no Agneses Vanagas grāmatas “Plastmasas huligāni”.

Paldies visiem dalībniekiem un skolotājiem par iesaistīšanos un nopietno gatavošanos, kā arī iepazīstināšanu ar interesantām grāmatām, ko gribas izlasīt līdz galam!

Pusdienlaikā bibliotēkā viesojās triloģijas “Atstumtā uguns” autore Agnese Pastare. Viņa ir lielisks piemērs tam, ka sapņi piepildās, jo šo stāstu viņa sāka rakstīt jau 14 gados! Uzzinājām par idejām un iedvesmu rakstīšanai, par piedalīšanos Jauno rakstnieku konkursā un ceļu līdz skaistajām grāmatām, kā arī parunājām par fantastikas žanru un tā popularitāti jauniešu vidū. Varējām arī apskatīt ar roku rakstītos romāna manuskriptus! Gaidīsim nākamo grāmatu, kas jau top!
* Šī aktivitāte tapusi Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītā projekta “Autori lasītpriekam Madonā“ ietvaros.

Pēcpusdienā ikviens interesents tika aicināts uz tikšanos ar grafoloģi Dr. med. Psych. Anitu Milleri, ko organizēja Europe Direct Gulbenē pasākumu sniegšanas vieta Madonā.

Šī izglītojošā un aizraujoša lekcija bija iespēja klātesošajiem papildināt savas zināšanas par vienu no globālajām cilvēka prasmēm – rakstītprasmi. 2023. gads ir pasludināts par Eiropas Prasmju gadu, tāpēc šogad īpaši cenšamies akcentēt un iepazīt dažādas prasmes.

Paldies visiem svētku dalībniekiem!

Daudz laimes, Madona!

#Madonasvin #EiropasPrasmjuGads #SkaļāLasīšana