Ar labdarības projektu „Mājas” aicina informēt par grūtībās nonākušām ģimenēm un tām palīdzēt ar mantām

Ziņa publicēta 16.11.2011
Uzņēmums „Ingman Saldējums” kopā ar Latvijas Samariešu apvienību uzsāk sociālu kampaņu „Mājas”. Tās ietvaros izveidota interaktīva vietne www.majaslegendas.lv, kurā ir apkopoti stāsti par grūtībās nonākušām ģimenēm un cilvēkiem dažādos Latvijas reģionos, kuriem var palīdzēt, nogādājot viņiem mantas pēc iepriekš sastādīta nepieciešamo mantu saraksta.

Vienlaikus iedzīvotāji tiek aicināti ne tikai piedalīties, bet arī kopīgiem spēkiem veidot šo palīdzības karti, papildinot interaktīvo vietni www.majaslegendas.lv ar līdzīgām ģimenēm, kas, iespējams, dzīvo turpat kaimiņos.

Maina ziedošanas kultūras tradīcijas

Šai kampaņai atšķirīgais ir tās pieeja ziedošanas kultūrai - no rokas rokās, no ģimenes ģimenei, no cilvēka cilvēkam, kas nozīmē, ka labdarim būs iespēja nodot mantas tieši tai ģimenei vai cilvēkam, kuram tas vēlas. Ar šo projektu mēs vēlamies mainīt ziedošanas kultūru, jo labie darbi nenozīmē tikai noziedot naudu, bet pašiem uzņemties atbildību un palīdzēt kādai ģimenei, cilvēkam vai dzīvniekam.

Normunds Labrencis, SIA „Ingman Saldējums” direktors: „Latvijā ir ļoti daudz ģimeņu, kurām šobrīd neklājas viegli un nepieciešams atbalsts. Šis ir interaktīvs projekts, jo no vienas puses jebkurš var izvēlēties un palīdzēt kādai no ģimenēm, bet no otras puses – nebūt vienaldzīgs un ieteikt kādu citu ģimeni vai cilvēku, kuram arī būtu nepieciešams palīdzēt. Turklāt tās lietas, kuras ģimenei nepieciešamas, var būt visdažādākās – piemēram, mūzikas instruments bērnam, kas aug daudzbērnu ģimenē, talanta attīstīšanai. Mums ir svarīgi ar šī projekta starpniecību atgādināt pieaugušajiem, ka izdarīt labus darbus ir vienkārši, savukārt skolēnus izglītot par labdarības kultūru un veicināt viņu interesi palīdzēt līdzcilvēkiem.”

Projektā „Mājas” šobrīd ir apkopoti palīdzības stāsti par vairāk nekā 50 ģimenēm, kurām var palīdzēt sākot ar ikdienišķām lietām kā drēbēm līdz pat slēpēm, ragaviņām, trompeti, sadzīves tehniku un materiāliem remontiem. Izvēlētās ģimenes ir ļoti atšķirīgas, tai pat laikā tās visas vieno pozitīva attieksme pret dzīvi.

Darbosies mantu pasts

Lai sirds labo darbu darīšanā iesaistītu pēc iespējas vairāk Latvijas iedzīvotājus, atbalstīt kādu konkrētu ģimeni vai paveikt kādu labu darbu ir aicināti gan skolu klases, gan uzņēmumu kolektīvi.

Plānots, ka decembrī savu darbību uzsāks projekta „Mājas” mantu pasts, ar kura starpniecību labo darbu veicēji noteiktos mazumtirdzniecības veikalu tīklos „Maxima”, „Elvi”, „top!”, „IKI” un „Cento”, kā arī degvielas uzpildes stacijās „Virši – A” varēs atnest izvēlētajai ģimenei nepieciešamās lietas, kuras tālāk tiks nogādātas ģimenēm.

Savukārt izveidotajā mājas lapā www.majaslegendas.lv ikviens varēs iesaistīties, pievienojot savu paveikto labo darbu vai piesakot vēl kādu ģimeni, kurai būtu nepieciešama līdzīga palīdzība. Pievienot ģimeņu stāstus varēs līdz 2012. gada janvāra beigām, taču interaktīvā vietne turpinās darboties, un iedzīvotāji arī turpmāk varēs atbalstīt sava novada ģimenes un līdzcilvēkus.

Projektu atbalsta arī sabiedrībā zināmi cilvēki: aktrise Santa Didžus, dabas draugs Māris Olte, raidījuma vadītāja un aktrise Vita Balčunaite, aktieris Rihards Lepers, TV dīva un raidījumu vadītāja Anna Rozīte, Latvijas spēkavīrs Raimonds Bergmanis, raidījumu vadītāja Jana Kalniņa, muzikants Normunds Jakušonoks, aktrise Indra Burkovska, multimākslinieks Kaspars Zlidnis, dziedātājs Kaža, TV raidījumu vadītāja Gundega Skudriņa, kā arī autosportistu Neikšānu ģimene un hokejistu Rēdlihu ģimene.

Projekta aizsācēji ir saldējumi „Mājas” kopā ar Latvijas Samariešu apvienību un NVO. Projektu atbalsta mazumtirdzniecības veikalu tīkli „Maxima”, „Elvi”, „top!”, „IKI” un „Cento”, kā arī degvielas uzpildes stacija „Virši-A”.

Ikviens tiek aicināts darīt labus un paliekošus darbus. Turklāt darīt tos no sirds! Tā arī radusies šī labdarības projekta devīze - ļaujies sirds labiem darbiem!

Informāciju sniedza:
Normunds Labrencis,
Projekta "Mājas " iniciators