Noslēdzies konkurss „ES Tavā bibliotēkā: meklē, atrodi, informē, piedāvā”

Ziņa publicēta 15.12.2011
14.decembrī ar svinīgu apbalvošanu noslēdzās „Sabiedrības informēšanas projekta par Eiropas Savienības jautājumiem „Seko EKO”” konkurss „ES Tavā bibliotēkā: meklē, atrodi, informē, piedāvā”.

Konkursa ietvaros 5 novadu - Madonas, Cesvaines, Ērgļu, Lubānas un Varakļānu - bibliotēku darbinieki atbildēja uz āķīgiem jautājumiem par ES aktuālām tēmām un šī gada komunikāciju prioritātēm, izvietoja savās telpās informatīvas izstādes par kādu saistošu ES tēmu, kā arī iesūtīja fotogrāfijas, kur attēlots ES informācijas krājums attiecīgajā bibliotēkā un iepriekš pieminētās informatīvās izstādes.

Kopumā atbildes un fotogrāfijas iesūtīja 21 dalībnieks, kopumā pārstāvot 4 novadu 22 bibliotēkas. Ņemot vērā to, ka vairāki dalībnieki saņēma vienādu punktu skaitu, godalgotās vietas ieguva 5 bibliotēku pārstāvji – 1.vieta: Stirnienes bibliotēka (35 punkti no 36); dalīta otrā vieta: Kusas, Stalīdzānu un Vestienas bibliotēkas (34,5 punkti), bet trešo vietu ieguva Varakļānu bibliotēka (34 punkti).

Kopējie secinājumi pēc konkursa: bibliotekāri ir aktīvi, zinoši, prot atrast atbildes arī uz ļoti komplicētiem jautājumiem un izdomas bagāti, sagatavojot interesantas informatīvās izstādes. Katrā bibliotēkā ir piedomāts par ES informācijas krājumu, to īpaši norobežojot un izceļot no pārējā grāmatu un informatīvo materiālu fonda, tādējādi nodrošinot ikviena apmeklētāja informacionālās vajadzības.

Par projektu:

Šī gada novembrī tika noslēgts līgums ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju par „Sabiedrības informēšanas projekta par Eiropas Savienības jautājumiem „Seko EKO”” plānoto aktivitāšu realizāciju.

Projekta ietvaros jau notikusi lekcija par atkritumu šķirošanu „Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas sistēma Madonas novadā”, ko lasīja SIA Madonas namsaimnieks rīkotājdirektors Guntars Dzenis. Nupat noslēdzies konkurss bibliotēku darbiniekiem „ES Tavā bibliotēkā: meklē, atrodi, informē, piedāvā”, bet vēl plānots konkurss iedzīvotājiem „Šķirot ir stilīgi”, kura ietvaros iedzīvotāji tiks aicināti izlietotās baterijas nodot bibliotēkā. Balvas iegūs 3 cilvēki, kuri nodos visvairāk izlietoto bateriju un viena bibliotēka no katra novada, kurā tiks uzkrāts vislielākais apjoms bateriju.

Šīs pašas aktivitātes ietvaros plānots vairākās bibliotēkās patstāvīgais lietošanai novietot EKO kastes, kurās arī ikdienā iedzīvotāji varēs noglabāt vienu no bīstamo atkritumu veidiem – izlietotās baterijas.

Projekta ietvaros līdzīgas aktivitātes notiek arī Limbažu un Valmieras ESIP, aptverot Limbažu, Alojas, Salacgrīvas, Valmieras, Beverīnas, Burtnieku, Kocēnu, Mazsalacas, Naukšēnu un Rūjienas novadus.

 

Visas „Sabiedrības informēšanas projekta par Eiropas Savienības jautājumiem „Seko EKO”” aktivitātes tapušas ar LR Ārlietu ministrijas finansiālu atbalstu, kas no 2010.gada 1.janvāra koordinē Eiropas Savienības informācijas punktu darbību 32 Latvijas pilsētās".


Daiga Lapiņa
Madonas novada bibliotēkas ES informācijas un uzziņu lasītavas vadītāja;
Madonas ESIP koordinatore
 

Array
Array